Sport

2013.07.04. 08:47

Daher 5. helye az Európa-bajnokságról

Miskolc - A Diósgyőri BC sportolója, Daher Michel a szkopjei kontinensbajnokságon hajszállal maradt le az éremről.

Miskolc - A Diósgyőri BC sportolója, Daher Michel a szkopjei kontinensbajnokságon hajszállal maradt le az éremről.A Macedónia fővárosában Szkopjéban zajló junior birkózó Európa-bajnokság második napján a kötöttfogásúak küzdöttek, négy súlycsoportban. Ezek egyikében, a 66 kg-osok között a Diósgyőri Birkózó Club versenyezője, Daher Michel is érdekelt volt. A miskolci fiú a 23 fős mezőnyben az első körben erőnyerő volt, egyből a nyolcaddöntőben kezdhetett, és svéd ellenfelét, Daniel Soinit imponáló magabiztossággal, 8-0-val intézte el. A negyeddöntőben ettől jóval keményebb csata várt a Daher Michelre, az orosz Arytom Szurkov ellen, aki a nyolcaddöntőben 7-0-ra verte ukrán ellenfelét. Ezen a meccsen nem sok babér termett a miskolci fiú számára, az orosz mindkét menetben jobb volt, és 7-0-val lépett tovább. Mivel azonban Szurkov bejutott a súlycsoport döntőjébe, így a DBC sportolója a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket.

A vigaszágon

Előbb a Szurkovval szemben alulmaradó ukrán, Olekszandr Litvinov ellen lépett szőnyegre, és 5-0-s vezetésénél tusgyőzelmet aratott ellene. Ez egyben azt is jelentette, hogy az utolsó meccsén a bronzéremért szállhat harcba, mégpedig az azeri Ruhin Mihajlov ellen. Ez a csata érdekesen alakult, változatos küzdelmet hozott, és menet közben egy kis ideig úgy tűnt, hogy Daher tusgyőzelmével ér véget. Ezt azonban a mérkőzésvezető nem így látta, a mérkőzés folytatódott, és a legvégén az azeri sportoló örülhetett, hiszen a zárásra neki sikerült több egységet összeszednie a pontdús összecsapáson. A találkozót amely 9-4-gyel fejeződött be, így a DBC birkózójának be kellett érnie az ötödik hellyel.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!