Sport

2013.07.19. 13:02

A csúszás ára: hazai meccs Nyíregyházán?

Ha lesz pályafelújítás Diósgyőrben, akkor vándorolniuk kell a piros-fehér drukkereknek.

Ha lesz pályafelújítás Diósgyőrben, akkor vándorolniuk kell a piros-fehér drukkereknek.Csütörtökön foglalkoztunk azzal, hogy a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. arra vár, hogy a Diósgyőri stadionban megadhassa a jelzést a munkakezdésre annak a cégnek, amelyik a stadionrekonstrukció keretében új centerpályát építene. A zöld lámpa azért nem villan fel több mint két hete (az eredeti tervek szerint július 3-án kezdődött volna meg a munka), mert a stadionban található rekortánpálya bontására nem kapták meg az engedélyt a miskolci önkormányzattól. Feltehetően azért nem, mert a bontást követően a futópálya felületét újra letenni már nem lehet, azt a kukába kell kidobni, és így nem lenne hol edzeniük az atlétáknak. Új műanyag pályát kb. 200 millió forintból lehetne építeni, viszont erre nincs forrása sem az önkormányzatnak, sem másnak. Megoldást az a remélt döntés eredményezhet, amelyet a jövő hétre várnak az önkormányzatnál és a labdarúgóklubnál egyaránt. Eszerint több milliárdos állami szerepvállalás valósulhat meg a Diósgyőri stadion rekonstrukciója során, és ennek egy részéből megépülhetne a rekortánpálya, a város egy másik pontján. Ugyanis Diósgyőrben aréna típusú (futópálya nélküli) stadiont alakítanának ki, ,,eltolva" a pályát, közvetlenül a napos oldali lelátó elé.

A csúszás miatt

Mivel a labdarúgópálya építése csúszik, így a munkálatok befejezése sem érhet véget a DVTK első hazai meccséig (2. forduló, augusztus 3, 16.30: DVTK – MTK), és emiatt a szinte biztos, hogy néhány pályaválasztóként lejátszandó meccsét másik városban kell elvinnie a Diósgyőrnek. A Magyar Labdarúgó Szövetséghez beérkezett információk szerint a Diósgyőri stadion gyepcseréje miatt a 2. és a 4. fordulóba (augusztus 17., 16.30: DVTK – Kecskeméti TE) kisorsolt két hazai mérkőzést az együttes várhatóan Nyíregyházán rendezi. A 6. és a 8. fordulóban Diósgyőrben játszik a csapat (augusztus 31., 21.00: DVTK – Újpest FC és szeptember 21. - egyelőre pontos kezdés időpont nélkül: DVTK – Budapest Honvéd), majd a bontási munkák megkezdésével, az építési területek lezárásával csak a tribünre és a napos oldalra engednek be nézőket. A Magyar Labdarúgó Szövetség információi szerint a várhatóan 2014. májusáig tartó felújítás három üteme a következő: 1. pályaépítés, 2. a kapuk mögötti lelátók bontása, 3. a főépület, a parkolók, az utak építése.

Nyíregyházán?

Hogy a DVTK a hazai meccsei közül néhányat Nyíregyházán játszhat, a szabolcsi megyeszékhely NB II-es labdarúgócsapatának honlapján közzétett információ is megerősíti: ,,A létesítmény üzemeltetője a NyírVV Kft. és a DVTK szinte már mindenben megegyezett, így a Diósgyőr az első kettő, vagy három hazai meccsét stadionfelújítása miatt Nyíregyházán rendezheti."

A NyírVV Nonprofit Kft. csoportvezetője, Venczel Viktor arra a kérdésünkre, hogy megszületett-e már a megállapodás a diósgyőriekkel a létesítmény bérbe adásáról, a következőket válaszolta: jelenleg is folynak a tárgyalások a diósgyőriekkel, a megállapodás jövő hétre várható.


Korábbi cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!