Sport

2013.04.30. 11:14

Turi Tamás visszatér a táncba

Kilenc esztendővel ezelőtt abszolút beírta magát a magyar ralisport történetébe. Turi Tamás abban az évben - többek között - megnyerte a Miskolc Rallyt, az idény végén pedig Tokaj főterén az abszolút elsőséget is megünnepelhette a népszerű pilóta.

Kilenc esztendővel ezelőtt abszolút beírta magát a magyar ralisport történetébe. Turi Tamás abban az évben - többek között - megnyerte a Miskolc Rallyt, az idény végén pedig Tokaj főterén az abszolút elsőséget is megünnepelhette a népszerű pilóta. Az utóbbi években hol felbukkan, hol eltűnik. Most éppen - szerencsére - a feltűnik kifejezés a helyes, hiszen a 19. Mojito Lemon Miskolc Rally nevezési listáján ott találhatjuk Somogyi Pállal az oldalán. Egy korábbi abszolút magyar bajnok pilóta és a hasonló dicsőséggel büszkélkedhető navigátora. Turiék egy R3-as Renault Clioval vágnak neki a Borsod megyei gyorsoknak május 11-én és 12-én.

Szokni kell a Cliot

- Három esztendővel ezelőtt indultam Miskolcon, ezért már éppen ideje, hogy ismét ott legyek az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező versenyen - fogalmazott Turi Tamás. - Az viszont egyelőre még számomra is talány, hogy mire leszek képes a Clioval. Nagyon régen, talán még a Nissanos korszakomban versenyeztem utoljára kétkerekes autóval, ezért most még egy kicsit szokatlan számomra. Nem is szokatlan, inkább furcsa a turbós kocsik után. Ezeket ugyanis jobban szét kell forgatni, de természetes igyekszek alkalmazkodni a körülményekhez. Van még néhány napom, hogy belerázódjak, szerintem ezzel nem lesz gond.

Turi Tamás ebben az esztendőben szeretett volna WRC-vel versenyezni, ám jelenleg az R3-as Cliora van lehetősége. A Takács Motorsport bocsátotta a rendelkezésére az autót a következő futamra. A 2004-es magyar bajnok szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az esztendő hátralévő futamain kivétel nélkül rajthoz áll.

Jobb, mint nézőként

- Miskolcon megnézzük, hogy mennyire működőképes a projekt, aztán természetesen igyekszünk majd továbbgondolni a történetet - folytatta Turi Tamás. - Természetesen jó lett volna egy WRC-be beleülni, de erre most nem volt lehetőség. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy ott lehetek a mezőnyben, egész biztos, hogy az 5-ös kategóriában komoly csatát vívunk majd egymással. A szombat éjszakai bükki pályák talán fekszenek is ezeknek az autóknak, hiszen a szűk, kanyargós utakon nem lehet végsebesség közelében autózni. A másnapi, Ózd környéki gyorsokra már mindez nem igaz, ám a csoporton belül mindenkire ugyanaz a feladat vár. Igyekszünk megfelelni a saját magunk és a közönség által támasztott elvárásoknak, sokkal jobb lesz belülről átélni, mint nézőként követni a futam eseményeit.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!