Sport

2013.04.08. 10:39

Labdarúgó NB I - Először kapott ki új edzőjével a Videoton

Miskolc, 2013. április 7., vasárnap (MTI) - A Diósgyőr meglepetésre 2-1-es győzelmet aratott a tavasszal remeklő, vendég Videoton felett a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Miskolc, 2013. április 7., vasárnap (MTI) - A Diósgyőr meglepetésre 2-1-es győzelmet aratott a tavasszal remeklő, vendég Videoton felett a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A székesfehérváriak először kaptak ki portugál vezetőedzőjük, José Gomes irányításával, aki télen váltotta honfitársát, Paulo Sousát.

A Videoton eddigi három tavaszi bajnokiját úgy nyerte meg, hogy gólt sem kapott, s közben 14-szer volt eredményes, míg a Magyar Kupában elődöntőbe, a Ligakupába pedig fináléba jutott veretlenül.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

Diósgyőri VTK-Videoton FC 2-1 (2-0)

-----------------------------------

Diósgyőr, 4000 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők: Luque (11.), Fernando (22.), illetve Nikolics (80.)

sárga lap: Luque (59.), Gosztonyi (66.), Ribánszki (75.), Gohér (86.), Caneira (90.), Brachi (92.), illetve Oliveira (59.), Juhász (65.)

Diósgyőri VTK:

--------------

Ribánszki - Vági, Vadász, Kádár, Gohér - Gosztonyi (Seydi, 85.), Fernando (Nagy T., 83.), Tisza, Hanek, Luque (Bacsa, 90.) - Rudolf

Videoton FC:

------------

Bozovic - Brachi, Juhász, Caneira, Héctor Sánchez - Oliveira (Torghelle, 81.), Tóth B. (Alvarez, 71.), Kovács I., Mitrovic, Gyurcsó (Paraiba, 58.) - Nikolics

Az első félidőben a Videoton birtokolta többet a labdát, de a diósgyőriek remekül kihasználták a vendégek bal oldali védelmének gyengélkedését. A hazaiak remek támadásokat vezettek, melynek köszönhetően két szép akciógólt szereztek.

A szünet után paprikásabb hangulatban folytatódott a meccs, a Videoton jelentős mezőnyfölényt harcolt ki, melynek köszönhetően sikerült szépítenie. A vendégek egyenlíthettek is volna, ám Nikolics 11-esét Ribánszki kivédte. A DVTK idei legjobb teljesítményét nyújtotta, így rászolgált a sikerre.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!