Sport

2013.04.02. 09:08

Hegyi Dóra első Világkupa-érme

A franciaországi nyílt versenyen két aranyat is szereztek a Flex-HD fiatal tehetségei.

A franciaországi nyílt versenyen két aranyat is szereztek a Flex-HD fiatal tehetségei.Az idei év első aerobik Világkupa és Open versenyének a franciaországi Aix les Bains városa adott otthont. A világbajnokokat felvonultató felnőtt mezőny mellett az utánpótlás korosztályok számára is nyitott volt a verseny, 16 nemzet több mint 150 aerobikosa mérhette össze tudását – természetesen debreceni érdekeltséggel.

A cívisvárosi Flex-HD SE kilenc versenyzője Kovács Judit edző kíséretében vett részt az eseményen, ahol nem várt sikerek születtek, hiszen az utánpótlás korúak versenyében két hajdúsági aranyérem született. A 12-14 éveseknél a Magyar Anna, Ötvös Panna, Szász Nóra alkotta trió, és a Bökönyi Klaudia, Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna, Szász Nóra összeállítású csoport állhatott a dobogó legfelső fokára.

A 15-17 éves korosztály két kiemelkedő versenyzője Szőllősi Panna és Molnár Noémi felnőtt szintű gyakorlatokkal léptek színpadra, teljesítményükkel bíztató képet mutattak az elkövetkezendő Eb-válogatóversenyek előtt.

Hegyi a dobogón

Felnőtt női egyéniben a többszörös válogatott Hegyi Dóra megszerezte első egyéni Világkupa érmét, remek gyakorlatára a harmadik helyen végzett. A rendezők bemutatták a novemberben általuk rendezendő kontinensbajnokság reklámfilmjét, és a résztvevők elsajátíthatták az Eb speciális koreográfiáját, melyet sportolók és közönség soraiban ülők részére egyaránt készítettek.

A szezonnyitó szereplés után folytatódik a felkészülés a debreceniek számára, a hazai események mellett Szlovákiában, majd a bolgár Világkupán mérettetnek meg az aerobikosok az első félévben.

HBN

Eredmények:

Világkupa

 Női egyéni: 3. Hegyi Dóra

Francia Open:

12-14 évesek:

Leány egyéni: 6. Magyar Anna, ... 8. Szász Nóra, ... 10. Ökrös Janka, 11. Ötvös Panna, ... 15. Major Adél, ... 19. Bökönyi Klaudia. Trió: 1. Flex-HD „A” (Magyar Anna, Ötvös Panna, Szász Nóra, ... 5. Flex-HD „B” (Bökönyi Klaudia, Major Adél, Ökrös Janka. Csoport: 1. Flex-HD (Bökönyi Klaudia, Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna, Szász Nóra).

15-17 évesek:

 Leány egyéni: 9. Szőllősi Panna, 10. Molnár Noémi.

Felnőttek:

Női egyéni: 8. Nagy Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!