Sport

2013.04.01. 16:54

Cselgáncs: Gercsák Szabina diadala

Az elmúlt hétvégén Kijevben rendezték az ifjúsági cselgáncs Európa Kupát, amelyen harminc ország csaknem hatszáz sportolója vett részt.

Az elmúlt hétvégén Kijevben rendezték az ifjúsági cselgáncs Európa Kupát, amelyen harminc ország csaknem hatszáz sportolója vett részt.Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club 63 kg-os válogatottja súlycsoportjában huszonnyolcan álltak tatamira. Első mérkőzése az ukrán Protasova ellen fél perc alatt iponnal fejeződött be, majd hasonló volt a fehérorosz Vakarcsuk ellen is az eredménye, aztán harmadszorra a horvát Kovac Buga ellen szintén iponnal zárt. Az elődöntőben az aktuális Európa-bajnok, az olasz Prosdocimo volt az ellenféle, aki ugyancsak iponnal vert. A döntőben a német Gruenauerrel csapott össze: gyors wazarival kezdett, majd egy percen belül ipon értékű dobást produkált, így megnyerte a kupát és diadalával vezeti az európai ranglistát. Edzője Flórusz János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!