Sport

2013.03.02. 21:34

Négy hiányzóval, emelt fővel

A Rózsahegy mellett a vírus is legyőzte a Work Force-DVTK női kosárlabdacsapatát.

A Rózsahegy mellett a vírus is legyőzte a Work Force-DVTK női kosárlabdacsapatát.A női kosárlabda magyar-szlovák középszakasz 6. fordulójában, szombaton a Work Force-DVTK együttese az MBK Ružomberok gárdáját fogadta Miskolcon. A találkozót a hazai együttes színtiszta magyar kerettel várta, és mindössze kilenc bevethető játékossal. Az már a találkozó előtt egy nappal biztos volt, hogy vírusos megbetegedés miatt Sanford és Skoric nem tud pályára lépni, hozzájuk csatlakozott a meccs napján a harmadik külföldi, Raven is, valamint egyke ,,kidőlős” magyarként Fürtös. A DVTK 9 fős alakulatában négy olyan 18 év alatti fiatal volt, aki a jelenlegi pályaedző, Dubeiné Balogh Gabriella kezei alatt kezdett el kosarazni, illetve játszott több mint 10 éven át. Közülük Dubei a kezdőbe is bekerült, ám az elején nem sok sikerélménye volt sem neki, sem a csapattársainak, mert a 3. percben már 2-8 állt az eredményjelzőn. Ekkor hazai időkérés következett, majd 4-12-nél, az 5. minutában, a biztos előny tudatában elkezdett cserélgetni Szvitek edző. Bátran tehette, hiszen az alapcsapata jóval jobbnak látszott, és a padról érkezők is biztatóan léptek be a meccsbe. Mivel az első negyed végéig a DVTK csak ritkán tudott a gyűrűbe találni, ez nem sok jót ígért a folytatásra.

A második játékrész elején azonban a diósgyőri hatok – a cserepadról Ocsenás kapott még lehetőséget – szívósan védekeztek, nagy küzdelemre késztették ellenfelüket, így nem tudta tovább növelni előnyét a rózsahegyi gárda, amelyben addigra már minden játékos szóhoz jutott. A játékrésznek a közepén Szvitek edző 15-27-nél kért időt, majd szépen, lassan visszacserélte a pályára a kezdőötösét. De ettől sem lettek jobbak, így 20-31-nél ismét szünetet rendeltetett el a tréner, a 18. percben. Úgy tűnt, ez sem használt, mert Reiner triplájával a DVTK jött fel 10 pontra (23-33), ám ezt követően fél perc alatt hat pontot vételezett be a fehér mezes együttes. Ekkor Peresztegi edző hívta a kispadhoz a játékosait, és a végén az előző 0-6-os szériára egy 5-0-val válaszoltak a dicséretesen küzdő hazaiak, akik a közönség vastapsa mellett vonulhattak az öltözőbe (28-39).

Térfélcsere után

Fordulás után Szabó P. hajított egy triplát (31-39), és ekkor a lelátón bizonyára többeknek eszébe jutott, hogy komplett csapattal lett volna keresnivalója ezen a napon a DVTK-nak, a sokkal jobb erőkből álló rózsahegyiek ellen. Bár ettől közelebb jönni nem sikerült, de olyan tartása volt a csapatnak ezen a napon, amire méltán lehetnek büszkék a játékosok, hiszen nagyon sokáig bírták erővel hatan a küzdelmet a szélesebb, 11 emberes rotációval játszó ellenféllel szemben.

Az utolsó negyedet 16 pontos fórral kezdték a vendégek (40-56), és bár a vége lett amekkora lett, ezen vereség után – a múlt heti, brnói, az Arad ellen elvesztett Közép-Európa Liga döntővel ellentétben – ezúttal minden diósgyőri kosaras emelt fővel jöhetett le a pályáról. Függetlenül attól, hogy úgy tűnhet, hogy a végére elfáradó csapatot kiütötték, de aki látta a meccset, az tudja, hogy állva maradtak.


JEGYZŐKÖNYV

Work Force-DVTK – MBK Ružomberok 55-82 (10-23, 18-16, 12-17, 15-26) 

Miskolc, 600 néző. V.: Benczur, Jurák, Tőzsér.

Work Force-DVTK: BUKOVSZKI (9/3), REINER (15/3), DUBEI (9/3), SZABÓ P. (9/3), BOZÓKI (11). Csere: Ocsenás (-), Sikora (2). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

MBK Ružomberok: Mincikova (2), Cernakova (6), TETEMONDOVA (11/3), Kmetova (2), PARKER (20). Csere: VANDERSLOT (8/3), Andersson (6), Holmes (4), Lukacovicova (17), Brezaniova (4), Baburova (2). Vezetőedző: Stefan Szvitek.

Peresztegi Nagy Ákos: – Nehéz helyzetünkben a mérkőzés nagy részében jól küzdöttünk, de rutinos ellenfelünk kihasználta megingásainkat. Összességében azonban elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

Stefan Szvitek: – A hazai csapat jól harcolt, annak ellenére, hogy négy kezdőjátékosuk is hiányzott. Nekünk is voltak problémáink, sok ziccert kihagytunk, nem játszottunk olyan jól, ahogy azt előzetesen szerettük volna.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!