Sport

2013.03.09. 10:38

Már nem is mérgelődnek a drukkerek

A DVSC-Fórum nem tudta megtörni rossz sorozatát, ezúttal a Dunaújváros győzte le a Lokit a Hódosban.

A DVSC-Fórum nem tudta megtörni rossz sorozatát, ezúttal a Dunaújváros győzte le a Lokit a Hódosban.

Úgy tűnt, a női kézilabda NB I. 20 fordulójában a debreceniek várták kedvezőbb előjelekkel a meccset, ugyanis a vendégeknek betegség miatt nélkülözniük kellett Bódi Bernadettet, a csapat gólfelelősét. Ekkor még kevesen sejtették, hogy a Lokinak is lesz egy nagy hiányzója, hiszen Herr Anita nevezve volt a meccsre, ám mint utólag kiderült, az elmúlt két fordulóban 20 gólt szerző átlövő is betegséggel küszködött a héten, ezért végül nem lépett pályára a pénteken.

Jó kezdés

A sorozatban 11 mérkőzés óta nyeretlen hazaiak jól kezdték a találkozót, a 6. percben 5–1-et mutatott az eredményjelző; a cívisek jól védekeztek, aztán gyors akciókkal lelépték a vendégeket. Az előny nem nyugtatta meg a DVSC-t, sőt egyre több hibát vétettek, amit a dunaújvárosiak kihasználtak (5–5). A Loki tudott újítani, három góllal elment, viszont 10–10-nél újra egál volt. A vendégek Gáspár révén egy zavaróval játszva meglepték a hazaiakat, akik ha nem tudtak gyors akciót vezetni, akkor tanácstalanul adogattak az újvárosi kapu előtt. A 22. percben először vezetett a Kohász, a szünetben pedig már 18–14 volt az eredmény a Mátéfi-alakulat javára.

Csak kapaszkodtak

Az elsőhöz hasonlóan a második játékrészt is jól kezdte a Loki, Karalyos, Siska és Dakos góljának köszönhetően egy találatra olvadt az újvárosi előny. De a lendület megtört, az egyenlítés elmaradt, s ezt követően csak futott az eredmény után a hajdúsági hölgykoszorú. Feltűnő volt, hogy a Debrecen nem tudott élni az emberelőnyös helyzetek többségével, viszont nagyon sok gólt kapott szélről. A hajrában négy góllal mentek Ferlingék, így az utolsó percben lőtt Siska és Slakta gól csak szépségtapasznak volt jó.

A DVSC-Fórum így már tucatnyi bajnoki óta nem tud nyerni, s ami a legfájóbb, hogy a produkciók láttán a drukkerek már nem is mérgelődnek az újabb betlit követően, hanem rezignáltan veszik tudomásul az eredményt.

A Loki legközelebb március 30-án Kiskunhalason lép pályára bajnokin.

HBN-BN


Tények

DVSC-FÓRUM–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 28–30 (14–18)

Debrecen, 500 néző. V: Hargitai, Markó   

 DVSC: Makai – Slakta 3, Karnik Sz. 2, Karalyos 1, SISKA 7, Dakos 3, SZILÁGYI Á 4. Cs: Lajtos (kapus), Kudor 4, VARSÁNYI 4 (1), Vörös B., Simsik, Bohus-Karnik. Edző: Bíró Imre.

DUNAÚJVÁROS: PISÁK – GERA 4, Sánta 2, FERLING 9 (5), Takács D. 3, TAKÁCS F. 3, BERTA N. 5. Cs: Csapó K. (kapus), GÁSPÁR 2, Rádl 2, Kővári. Edző: Mátéfi Eszter.

Az eredmény alakulása. 7. p.: 5-1. 14. p.: 6-6. 18. p.: 10-7. 24. p.: 11-13.34. p.: 18-19. 46. p.: 21-24. 53. p.: 23-27.

Kiállítások: 10, ill 14 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 7/6.


Mesterszemmel

Bíró Imre: - A szokásostól eltérően ezúttal jobban kezdtük a félidőket…  

Mátéfi Eszter: - Csapatom hatalmas szívvel küzdött, ezért minden dicséretet megérdemelnek a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!