Sport

2013.03.27. 18:06

Harmadszor is bajnok lenne Menougong

Mezőkövesd - A Nyíregyháza és a Diósgyőr után a Mezőkövesddel is célba érne a csatár az NB II-ben.

Mezőkövesd - A Nyíregyháza és a Diósgyőr után a Mezőkövesddel is célba érne a csatár az NB II-ben.Mindhárom eddig lejátszott tavaszi összecsapását megnyerte a Mezőkövesd-Zsóry csapata a labdarúgó NB II Kelet csoportjában. Véber György edző együttese pillanatnyilag a harmadik helyen áll a táblázaton, 32 ponttal, mindössze két egységgel lemaradva a listavezető Békéscsabától. A győzelmekből kivette a maga részét az MSE kameruni légiósa, George Menougong is, aki a téli átigazolási időszakban került a Matyóvárosba, Kazincbarcikáról.

– Már korábban is szerettek volna megszerezni a kövesdiek, ám akkor még külföldi szerződésben gondolkodtam – mondta az Észak-Magyarországnak a csatár. – Aztán miután a nyár végén visszajöttem Magyarországra, megkeresett László János, a KBSC Kft. tulajdonosa, akivel nagyon jó viszonyban vagyok, és megkért, ha lehet, menjek már hozzájuk. Természetesen vállaltam, de csak az őszi szezon végéig.

Mindenki tanult belőle

Aztán ez év elején Menougong ismét tárgyalt a mezőkövesdi vezetőkkel, aminek az lett a vége, hogy nyárig elkötelezte magát a Dél-Borsodiakhoz.

– Meggyőztek arról, hogy érdemes Mezőkövesdre jönnöm, igaz, a célról, célokról már előzőleg is tudtam, hallottam – folytatta a támadó, aki májusban lesz 28 éves. – Ezen kívül tisztában voltam azzal is, hogy milyen szakember Véber György, hiszen egy-két játékos, aki már dolgozott vele, megosztott velem sok információt. Röviden úgy jellemezték, hogy remek edző és ez csak megerősítést nyert azóta, mióta itt vagyok. Dicsérhetem a közösséget is, és nem azért, mert ezt kell tennem, hanem azért, mert tényleg jó a kövesdi közeg. Úgy érzem, minden szempontból megtaláltam egykori önmagamat.

George Menougong megosztotta azt is lapunkkal: tíz gólt ígért magának (és a csapatnak) tavaszra, amivel már elégedett lenne. A futballistának felvetettük a kövesdiek rossz őszi sorozatát (7 meccs, 2 pont), amiben neki nem volt szerepe.

– Az az őszi Kövesd volt, amelyik más volt, mint a mostani – szögezte le Menougong. – Gyenge eredmények, sorozatok előfordulnak egy csapatnál, szerintem mindenki tanult belőle, biztosak vagyunk abban, hogy még egyszer ez nem fog bekövetkezni.

A maguk riválisai

A légiós statisztikájában már megtalálható két másodosztályú aranyérem: az elsőt 2007-ben a Nyíregyháza labdarúgójaként gyűjtötte be, míg a másodikat 2011-ben a DVTK-val. Lesz-e triplázás? – tettük fel ezt a kérdést a csatárnak.

– Nagyon bízom benne... – hangzott a rövid válasz. – Meg van a magunk játéka, Véber György elképzelt egy stílust, taktikát, ami úgy látszik, működik. Kik a riválisaink a feljutásért vívott harcban? Mondhatnék csapatneveket, de nem akarok, mert nem velük foglalkozunk, én úgy látom, hogy mi vagyunk saját magunk legnagyobb riválisai.

George Menuogong a végén még visszatekintett diósgyőri időszakára is, amikor szívproblémák miatt nem focizhatott:

– Akkor azt mondták nekem, hogy emiatt abba kell hagynom a játékot, én viszont tudtam, hogy semmi bajom. Ez másfél éve történt, örülök, hogy ismét jól érzem magam és hogy a foci is megy...

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!