Sport

2013.02.19. 10:08

Brnóban keresztelőt is tartanak a diósgyőri kosarasok?

A hétvégi nemzetközi kupadöntőben már új néven szerepelhet a Work Force-DKSK Miskolc csapata.

A hétvégi nemzetközi kupadöntőben már új néven szerepelhet a Work Force-DKSK Miskolc csapata.A Work Force-DKSK Miskolc női kosárlabdacsapata ezen a héten kupázik: a szerdai, Vasas elleni hazai Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó után a hét végén, szombaton és vasárnap a csehországi Brno városában a Női Közép-Európa Liga négy csapatos kupadöntőjében szerepel. Mint arról korábban beszámoltunk: a piros-fehérek szombaton 17.30-tól az elődöntőben, a házigazdák, vagyis a Valosun KP Brno ellen meccselnek (a másik ágon a romániai ICIM Arad és a cseh Kara Trutnov küzd a döntőbe jutásért). A sorozat szervezői már kijelölték azt a négy játékvezetőt, akik közreműködnek majd a meccseken. Ők Robert Paulik (Csehoszág), Marko Vladic (Ausztria), Boris Gabara (Szlovákia) és Pavel Fuska (Szlovákia), és a közös bennünk, hogy mindannyian az európai kosárlabda szövetség keretéhez tartoznak. Hogy közülük ki kivel lesz párban és melyik kettős fújja majd a Diósgyőr elődöntőjét, azt egyelőre nem lehet tudni.


Ebben a brnoi csarnokban rendezik a Final Fourt:


Nevesítés

Mint, ahogy biztosan azt sem, hogy ezen a tornán új néven szerepel-e már a DKSK. Az Észak-Magyarország értesülései szerint ugyanis az elmúlt napokban a női kosárlabdacsapat első embere, Szabó Tamás a klub több támogatójával is egyeztetett arról, hogy a közeljövőben új néven szerepel majd a jelenleg a Work Force-DKSK Miskolc nevet használó klub.

– Nem szeretnék elébe menni a dolgoknak, a terveink szerint a hét második felében tartunk egy sajtótájékoztatót, ott majd szívesen válaszolok a klubbal kapcsolatos bármilyen kérdésre – felelte megkeresésünkre Szabó Tamás, majd hozzátette: – De annyit azért most is mondhatok, hogy minden olyan lépés, változás, amit az elmúlt másfél évben történt, – azóta, hogy négy év szünet után visszatért a csapat az élvonalba, és ma pedig a négy legjobb csapat között van egy jelentős múltra visszatekintő nemzetközi kupasorozatban, továbbá, hogy a Magyar Kupában szinte biztosan a négy közé jut, és hogy a magyar bajnokságban szintén a négy legjobb magyar együttes között szerepel jelenleg a Diósgyőr, – mind azt a célt szolgálta, hogy fejlődjön, eredményesebb legyen a klub, és a közelmúlt történéseinek, a jelenkornak is ezek a mozgatórugói. Mivel több mint negyedszázada vagyok a diósgyőri női kosárlabda elkötelezett híve, korábban szurkolóként, jelenleg pedig klubvezetőként, tisztában vagyok a tradíciókkal, és tisztelettel adózom a múlt eredményei előtt. Vagyis nem kell tartania senkinek sem attól, hogy az lesz a sajtótájékoztató témája, hogy mondjuk amerikai mintára egy állatnévvel egészítjük majd ki a csapat nevét.

Lapunk úgy értesült, hogy a diósgyőri női kosárlabdacsapat a hét végén már új néven szerepelhet a csehországi nemzetközi kupadöntőben, vagyis Brnóban keresztelőt is tarthatnak, de Szabó Tamás ezt az információinkat nem kívánta kommentálni.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!