Sport

2013.01.21. 21:05

Nyolcszor "csöngettek" a Macik a Ferencváros otthonában

Ismét a Ferencvárossal küzdöttek meg a Jegesmedvék a bajnoki pontokért, és magabiztos győzelmet arattak.

Ismét a Ferencvárossal küzdöttek meg a Jegesmedvék a bajnoki pontokért, és magabiztos győzelmet arattak.A Jegesmedvék ezúttal sem maradtak „hazai” biztatás nélkül, hiszen egy maroknyi, de annál lelkesebb miskolci szurkoló Budapestre is elkísérte a csapatot. A Jegesmedvék – a kezdeti tapogatózás után – a 4. percben megszerezték vezetést. A kapu torkában Czuba szúrt bele egy korongba, amely így a hálóba vágódott (0-1). Nagy fölényben játszottak a miskolciak, és ez a 12. percben érett góllá. Tóth közeli lövését még védte Meravy, a korong azonban ismét a fiatal csatár elé pattant, aki másodszorra már a felső sarokba húzta a pakkot (0-2). A játék képe a későbbiekben sem változott a harmadban, a Macik támadtak, a Fradi kontrázni próbált, de újabb gól már nem született.

Egy perc alatt két Maci-gól

A második harmad első felében a Fradi próbált többet támadni, mint az első játékrészben, ám igazán komoly helyzetig csak ritkán jutottak el. A 11. percben Kiss maradt egyedül a kapuvasnál, és így a belőtt korongot könnyedén passzolta a hálóba (1-2). Felpörgette játékát a vendégcsapat, és a 14. percben ennek meg is lett az eredménye. Egy kapu előtti kavarodás végén Nagy Gergő pöckölte a korongot a kapuba (1-3). Szinte pontosan egy perc múlva Miskolczi passzolt hátulról a kapuvasnál álló Popovicshoz, aki kapásból lőtt a sarokba (1-4). A harmad vége előtt bő egy perccel egy szépen kipasszolt támadás végén Szilágyi lövése akadt meg a hálóban (1-5).

Háromszor köszöntek be a Jegesmedvék

A harmadik harmadban – ha lehet – még nagyobb fölényben játszottak a Macik. Sorra alakították ki a helyzeteiket, amelyeket ráadásul nagyon szép kombinációkból születtek. A 7. percben Láda Balázs gyönyörű cselekkel játszotta tisztára magát, elfektette a védőket, majd az egyedül álló Salugához passzolt, aki nagy gólt lőtt (1-6). Két perccel később a védő már nem bízta másra a gólszerzést, és lövése meg sem állt a hálóig (1-7). Alig telt el 29 másodperc, amikor a buli után a Tóth korcsolyázott be a kapu elé, és kilőtte a hosszú sarkot (1-8).

A Jegesmedvék remek és időnként kifejezetten szép játékot bemutatva magabiztosan hozták el a három pontot a Fradi otthonából. Pénteken pedig jön egy újabb rangadó a Csíkszereda ellen.

Jegyzőkönyv

FTC-ESMTK - Miskolci Jegesmedvék 1-8 (0-2,1-3,0-3)

Pesterzsébeti Jégcsarnok 200 néző, V: Babic, Wolf, Pálkövi, Abony  

FTC-ESMTK: Meravy – Lencsés, Horváth, Hoffmann, Hrajnoha, Nagy, Sijka, Géczi, Fekecs, Dancsfalvi, Roczanov, Revák, Bontovics, Kiss, Berta, Léránt, Erdélyi, Hegyi, Hegyi, Szőke(k). Edző: Dobos Tamás.

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Gőz, Szirányi, Popovics, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Tóth, Smith, Dubek, Hegyi, Cowan, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Rafaj, Nagy G., Budai K.(k). Edző: Egri Gergely.

Gól: Kiss ill. Czuba, Tóth(2), Nagy G., Popovics, Szilágyi, Saluga, Láda

Kiállítás: 4 perc illetve 8 perc

Dobos Tamás: - Furcsa, de a szépítő gólunk után zavarodtunk meg, mindenki gólt akart lőni, kinyíltunk, és a hibáinkat kihasználta a Miskolc. Tudunk mi ennél jobban is játszani.

Tim Kehler: - Nagyon jól játszottunk ma, gyorsan és pontosan kombináltunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Sok jó egyéni teljesítményt mondhatnék, de igazából a csapat együtt volt ma kiemelkedő.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!