Sport

2013.01.27. 18:55

Jól szolgálta a felkészülést az Avas Kupa

Miskolc - A miskolci városi sportcsarnok adott otthont az Avas Kupa kétnapos nemzetközi férfi kézilabdatornának.

Miskolc - A miskolci városi sportcsarnok adott otthont az Avas Kupa kétnapos nemzetközi férfi kézilabdatornának.Az eseménynek a korábbi években rendre a felsőzsolcai városi sportcsarnok adott otthont, ötödszörre azonban Miskolcra költözött a mezőny.

Kötelességük

- A megyeszékhelyen hajdanán óriási népszerűségnek örvendett az Avas Kupa - mondta Marosi István, a megyei szövetség elnöke, az Ózdi KC egykori világválogatott sportolója. - Most úgy döntöttünk, hogy Miskolc kézilabdaéletének támogatása érdekében ide költözünk. Szűkebb pátriánk valamikor a sportág fellegvárnak számított, most kissé gödörben van itt a sportág, mi azonban nem ülünk ölbe tett kézzel, ebbe nem nyugszunk bele. Szó szerint kötelességünk kézilabdát csinálni Miskolcon, hiszen ez a sportág az országban a második legkedveltebb műfaj. Ennek jegyében hívtunk meg magyar és romániai élcsapatokat, valamint a megyei NB I/B-s alakulatokat is. Csak azt sajnálom, hogy a nézőtéren kevesen foglaltak helyet, sebaj, majd jövőre ez is másképpen lesz, mert a mostanitól lényegesen jobban fogjuk majd népszerűsíteni az eseményt.

Lakatos László, az ózdiak vezetőedzője a torna után közölte, hogy számukra hasznos volt az esemény, hiszen olyan csapatokkal játszhattak, amelyekkel csak ritkán találkoznak és tőlük nagyobb játékerőt képviselnek. Avar György, a kövesdiek trénere arról beszélt, hogy több sportolójuk tesztelésére használták fel a mérkőzéseket és ezután döntenek arról, hogy kiszemeltjeiket szerződtetik-e, vagy sem.

ÉM-KT


A tények

A csoport:  

Pécsi KSE – Ózdi KC 37-28, CSM Nagyvárad – Ózdi KC 35-29, Pécsi KSE – CSM Nagyvárad 34-33.

A végeredmény: 1. Pécs KSE 4, 2. CSM Nagyvárad 2, 3. Ózdi KC 0 pont.

B csoport:

Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 35-39, HCM Nagybánya – Mezőkövesdi KC 40-34, Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK – HCM Nagybánya 26-28.

A végeredmény: 1. HCM Nagybánya 4, 2. Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 2, 3. Mezőkövesdi KC 0 pont.

Az 5. helyért:

Mezőkövesdi KC - Ózdi KC 32-29 (16-17)

Ld.: Kleis, Vozab (6-6), ill. Scitovszky T. (8), Barta (7).

A 3. helyért:

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK - CSM Nagyvárad (romániai) 27-27 (12-15), büntetőkkel 29-30

Ld.: Nagy Cs. (6), ill Radu (6).

Az 1. helyért:

Pécsi VSE - HCM Nagybánya (romániai) 34-35 (16-19)

Ld.: Grünfelder (13), ill. Bacian (6).

Különdíjak

  • Legjobb kapus: Viman Vasile (Nagybánya).
  • Legjobb mezőnyjátékos: Farkas Rozvan (Nagyvárad).
  • Gólkirály: Grünfeld Péter (Pécsi VSE) 26 góllal.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!