Sport

2013.01.15. 07:41

Arénára fenik a fogukat a Tigrisek

Amerikai foci. - Az amerikai foci hazai kedvelőinek táborát minden bizonnyal gyarapították a hétvégi tévémeccsek. A sportág legnívósabb pontvadászatában, az NFL-ben a főcsoportok elődöntőit rendezték, és valamennyi mérkőzés parádés játékot, drámai hajrát, vagy hosszabbítást hozott.

Amerikai foci. - Az amerikai foci hazai kedvelőinek táborát minden bizonnyal gyarapították a hétvégi tévémeccsek. A sportág legnívósabb pontvadászatában, az NFL-ben a főcsoportok elődöntőit rendezték, és valamennyi mérkőzés parádés játékot, drámai hajrát, vagy hosszabbítást hozott. A hétvégén jönnek a főcsoportdöntők, a New England Patriots–Baltimore Ravens, valamint az Atlanta Falcons–San Francisco 49ers találkozók. A tét már óriási, hiszen a győztesek jutnak majd a február harmadikai fináléba, ekkor lesz a Superbowl.

Elméletből vizsgáznak

A sportág hazai elitjének egyike a Nyíregyháza Tigers, a mieink tavaly megnyerték a Közép-Kelet-Európai Interliga döntőjét, ám azóta nem játszottak tétmeccset. Az elmúlt év őszén elsőként megrendezett HFL (Hungarian Football League) elitbajnokságában nem vettek részt, mert nem sikerült előteremteni az induláshoz szükséges anyagiakat. A viadalt egyébként a Budapest Wolves nyerte, miután a döntőben legyőzte a Budapest Hurricans együttesét. Az élet persze nem állt meg a Tigersnél, az elmúlt időszakban az utánpótlásbázis megerősítése volt a cél.

– Igaz mérkőzéseket nem játszottunk az elmúlt hónapokban, ám azért dolgoztunk, hiszen kiemelt feladatként az utánpótlásbázis kialakítását tűztük ki – kezdte lapunk tájékoztatását Balogh Gyula, a Nyíregyháza Tigers elnöke.

– A toborzókra jelentkezettek részére volt egy fizikai tesztelés, amely elsősorban rövid távú futásokból és ügyességi gyakorlatokból állt. Mindenkivel elbeszélgettünk, végül a jelentkezőkből mintegy harmincan maradtak. Nekik heti két edzésük volt, elsősorban az erdei tornapályán, illetve az NYVSC Tiszavasvári úti pályáján. Mellette elméleti foglalkozáson vettek részt a leendő játékosok, akik éppen a héten vizsgáznak majd ebből. Jó pár ügyes srác van közöttük, minden posztra lehet majd utánpótlásunk.

Már teremben is készülnek

Ők tehát a leendő újoncok, de mi van a tavalyi sikercsapat keretével? Mik a tervek az idei szezonra?

– A mag megmaradt, ám néhányan munkahelyi elfoglaltság miatt már nem tudták vállalni az edzéseket, amit természetesen tudomásul vettünk – így Balogh Gyula.

– Ami az idei terveket illeti, az már bizonyos, hogy a Superbowl napján, azaz február harmadikán részt veszünk a Cellekt Aréna Kupán, amelyet a fővárosban rendeznek tizenkét csapat részvételével. Erre már célirányosan készülünk a nagykállói sportcsarnokban és a nyíregyházi Arany gimnázium tornatermében. Ami a szabadtéri szezont illeti, az biztos, hogy ősszel ott leszünk a HFL elit mezőnyében. Hogy addig mi lesz, azt még nem tudjuk, hiszen egyelőre a szövetségben sem készült pontos terv a tavaszi és nyári időszakra – tudatta Balogh Gyula.

És még valami, ami biztosra vehető. A budapesti teremtorna után a csapat tagjai Nyíregyházán közösen nézik majd meg a Superbowl látványosnak ígérkező meccsét.

Példás jótékonykodások

A marcona külsők mögött érző szívek lapulnak, a Nyíregyháza Tigers példásan segít másokon is. Igen megsüvegelendő módon minden esztendőben kirukkoltak valamilyen jótékonysági akcióval, az elmúlt évben többször is igyekeztek segíteni rászorultakon, beteg gyerekeken. Októberben játszottak egy jótékonysági mérkőzést, ennek bevételét, valamint temérdek ajándékot adták át a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának. Szinte bizonyos, hogy idén is lesz hasonló akciójuk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!