Sport

2012.11.17. 11:43

Pápa vs. DVTK - Nyolc ember 1 pontja

Két-két 11-es és három diósgyőri kiállítás egy meccsen, a 93. percben mentett pontot a Pápa.

Két-két 11-es és három diósgyőri kiállítás egy meccsen, a 93. percben mentett pontot a Pápa.A labdarúgó NB I 15. fordulójának nyitómeccse a Lombard Pápa TFC – Diósgyőri VTK találkozó volt. Alapesetben ez a kör lenne az őszi záróforduló, hiszen most érkeznek féltávhoz a csapatok, de hazánkban néhány éve már hosszabb az ősz, mint a tavasz, ennek jegyében az idén még két bajnokit pluszban le kell játszani.

Maradva a Diósgyőr pápai vizitjénél, a piros-fehérek a legutóbbi négy NB I-es meccsükön nem tudtak nyerni, részben ezzel összefüggésben négy helyen is belenyúlt a múlt heti kezdőcsapatába Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője. Gal, Gallardo, Vági és Luque maradt ki, közülük csak utóbbinál volt ennek külső oka, ugyanis a spanyol középpályás sérülés miatt a keretben sem volt. A másik három játékos viszont igen, nekik a kispadon jutott hely. És mivel ők odakerültek, Nagy T., Vadász, Gosztonyi és Bacsa lett kezdő. Közülük ketten hozták össze a meccs első gólját, Gosztonyi átadása és Vadász remek megoldása 11-est ért. A csapatkapitány Tisza pedig büntetett. Előtte a vendégeknél volt többet a labda, de kapura veszélytelenek voltak, a 21. percben tették próbára először Szűcs L. kapust. Volt egy-két helyzete a hazai csapatnak az első gól előtt és után is, de gyorsan jött a DVTK második gólja, ismét egy Tisza 11-esből, ami előtt Gosztonyi harcos labdaszerzése eredményezett helyzetet. A kétgólos hátrányba került Pápa próbált visszakapaszkodni a meccsbe, nagy lendülettel játszottak, és helyzeteket is sikerült kidolgozniuk, igaz, ezeknél rendre rossz megoldásokat választottak az akciók végén az első félidőben.

Fordulás után

Nem volt meglepő, hogy a szünet után nyomni kezdett a Pápa, a kérdés az volt, hogy sikerül-e az első negyedórában csökkenteni a hátrányukat, mert ez kellett volna nekik ahhoz, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Ehhez 10 perc játék után közelebb kerültek, mert Nagy T. feleslegesnek tűnő faultja után 10 főre csökkent a Diósgyőr. Aztán pár perc múlva Iványi játékvezető is besegített a hazaiaknak, valószínűleg az asszisztensének bedőlve ítélt büntetőt egy 16-oson kívül elkövetett cselekményért. A Pápa 11-esből történt szépítése után pár perccel, Gosztonyinál szállt le a köd, piros lapot érő faultjával nagyon nehéz helyzetbe hozta társait. Aztán hosszú perceken át hősiesen védekezett 9 emberrel a Diósgyőr, és már-már úgy tűnt, hogy sikerülhet kihúzni a meccset és megszerezni a három pontot, amikor a hosszabbításban egy ziccert csak szabálytalanság árán tudott megállítani Hanek. Mivel Maric is belőtte második büntetőjét, pontosztozkodás lett a vége, az őrült második félidő végére.

Nagy kérdés, hogy a szezon végén a sok sérülés és eltiltás miatt mire lesz képes a hátrelévő meccsein a Diósgyőr, a karcsú játékoskeretével, amelyben nem egy, nem két játékos is messze van attól – nem csak tudásban, képzettségben, hanem fejben is, – hogy vele lehessen tervezni nagy eredmények elérését.



JEGYZŐKÖNYV

Lombard Pápa TFC – Diósgyőri VTK

2-2 (0-2)

Pápa, 500 néző. V.: Iványi (Viszokai, Medovarszki).

Lombard Pápa TFC: Szűcs L. (0) – Nagy S. (5), Dlusztus (5), Rodenbücher (4), Présinger (5) – Sekour (5), Tóth B. (6) – Quintero (6), Seye (6), Szabó O. (4) – Maric (6). Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Diósgyőri VTK: Tajti (6) – Vadász (6), Nagy T., (5-2=3) Hanek (6-2=4), Gohér (5) – Takács P. (5), Elek Á. (6) – Gosztonyi (6-2=4), Fernando (4), Bacsa (4) – Tisza (6). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Csere: Szabó O. helyett Arsic (5) a 46., Fernando helyett Gal (6) a 64., Tóth B. helyett Horváth L. (-) a 70., Vadász helyett Vági (-) a 79., Nagy S. helyett Benko (-) a 81., Tisza helyett Rudolf (-) a 84. percben.

Sárga lap: Rodenbücher a 24., Nagy T. a 34., Sekour a 43., Hanek az 59., Tajti a 83. percben.

Kiállítva: Nagy T. az 55., Gosztonyi a 66., Hanek a 93. percben.

Gólszerző: Tisza, 11-esből (0-1) a 25., Tisza, 11-esből (0-2) a 30., Maric, 11-esből (1-2) a 60., Maric, 11-esből (2-2) a 93. percben.


Percek, események

  • 24. perc: A jobb oldalon Gosztonyi ívelte Vadászhoz a labdát, aki a 16 oson belül remek mozdulattal vette át a játékszert, de hiába csapta be Rodenbüchert, a védő felvágta a diósgyőri játékost. A játékvezető 11-est ítélt, a pápai labdarúgónak sárga lapot adott. A büntetőt Tisza végezte el, aki az ellenkező irányba mozduló kapust becsapva, laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1.
  • 30. perc: Gosztonyi a baloldalon szerzett labdát, majd megindult a kapu felé, aztán amikor a 16-oson belülre ért, és lőni készült, Tóth B. hátulról lerántotta, így a diósgyőri középpályás hanyatt esett, a játékvezető pedig újabb büntetőt ítélt. A 11-est ezúttal is Tisza végezte el, aki az előző lövése nyomán a jobb alsó sarok felé mozduló Szűcs L.-t ismét becsapva, a kapu közepébe gurított, 0-2.
  • 55. perc: Nagy T. szabálytalankodott Seyével szemben a diósgyőri kaputól 30 méterre, amiért a játékvezetőtől sárga lapot kapott. Mivel ez már a második ilyen színű figyelmeztetése volt, a piros is előkerült, így 10 főre csökkent a DVTK létszáma.
  • 59. perc: Hanek és Seye futott a labdáért a diósgyőri kapu felé, a diósgyőri játékosnak a lábán, még a 16-os előtt, átesett a hazaiak csatára. Először úgy tűnt, hogy a játékvezető szabadrúgást ítél, majd hirtelen meggondolta magát, és 11-est jelzett. A büntetőt Maric végezte el, aki az ellenkező irányba mozduló Tajtit becsapva, laposan a jobb alsó sarokba gurított, 1-2.
  • 66. perc: Egy előrevágott labdára Gosztonyi startolt, aki hosszan tolta meg a játékszert, amire Tóth B. is érkezett, a diósgyőri játékos pedig nyújtott lábbal a pápait találta el, amiért a játékvezető egyből a piros lapot mutatta fel Gosztonyinak. Ezzel 9 főre olvadt a DVTK.
  • 93. perc: A diósgyőri kapu elé ívelt labdánál Sekour került a védők mögé, Hanek azonban hátulról lebirkózta, a játékvezető pedig 11-est adott, és kiállította a diósgyőri védőt. A nyolc főre fogyatkozott DVTK ellen Maric hajtotta végre a büntetőt, aki az ellenkező irányba mozduló Tajtit átverve a bal alsó sarokba lőtt, 2-2.

  • "Több mint sajnálatos, hogy 2 pontot elveszettünk így" - nyilatkozta Sisa Tibor a DVTK pápai vendégszereplése után.

    A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 15. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Lombard Pápa TFC vendégeként lépett pályára pénteken 17 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!