Sport

2012.11.15. 15:02

DVTK: Nagyon kell az idegenbeli siker

Pénteken 17 órától Pápán játszik a DVTK a labdarúgó NB I 15. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Pénteken 17 órától Pápán játszik a DVTK a labdarúgó NB I 15. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A bajnokság feléhez érkezik dunántúli fellépésével a Diósgyőr, amely hat eddig megvívott idegenbeli mérkőzésén összesen három pontot szerzett: döntetlen Szombathelyen (0-0), Székesfehérváron (0-0), valamint Kecskeméten (1-1), vereség a Bozsik-stadionban (1-2), az Üllői úton (0-2) és Debrecenben (0-2). A statisztikához az is egy adalék, hogy a piros-fehérek négy legutóbbi találkozójukon nem tudtak nyerni, a lehetséges tizenkét egységből mindössze kettőt tudtak begyűjteni. Sisa Tibor alakulata kedden a DVSC-TEVA-val Ligakupázott az Andrássy úton, s bár a meccsen voltak lehetőségei, jó momentumai a DVTK-nak, egy kapott góllal elveszítette a 90 percet.

Megvannak az emberek

– Valóban kevés pontot szereztünk ez idáig idegenben és ezen szeretnénk változtatni – szögezte le Sisa Tibor. – A Pápa otthon masszív teljesítményt nyújt, nincs rossz kerete. Természetesen felkészültünk belőlük, viszont igazából magunkkal kívánunk foglalkozni, azzal, hogy a helyzeteinket gólra, gólokra váltsuk. Az edzéseken gyakoroljuk a támadás befejezéseket, de a mérkőzéseken nem mindig születnek, születtek gyors és ami fontos, jó döntések az ellenfelek kapuja előtt. Bízom benne, hogy ez most megfordul Pápán, amihez az embereink megvannak, de persze szükséges egy találathoz némi szerencse is.


[poll id="299"]


A legutóbbi, Pécs elleni hazai összecsapás alkalmával a tréner a kezdőcsapatban szavazott bizalmat Csirszki Martinnak és csereként jutott mintegy tizenöt perc Rudolf Gergelynek is. Számíthatunk-e ezúttal is erre a forgatókönyvre? – faggattuk erről Sisa Tibort.

Martinnak még időre, türelemre és sok munkára van szüksége ahhoz, hogy jó futballistává váljon, de meg van benne a megfelelő alázat a labdarúgás iránt. Rudolf Gergelynek hosszú kihagyás van a lábában, ezért csak lépésről lehet beépíteni, lépésről lépésre kaphat több és több játékpercet. Hogy ők mikor és milyen szerepet fognak játszani Pápán, majd kiderül, két órával a kezdés előtt, az öltözőben.

Hat hiányzó

Sisa Tibor és a rendelkezésére álló keret már csütörtökön útnak indult Pápára, a vezetőedző majd az alábbi játékosok közül jelöli ki a pénteki kezdő tizenegyet: Tajti, Ambrusics (kapusok), Vadász, Vági, Gal, Hanek, Nagy, Gohér (védők), Csirszki, Elek, Fernando, Gallardo, Gosztonyi, Silva, Takács (középpályások), Bacsa, Rudolf, Tisza (csatárok). Abdouraman, Luque, Rybansky, Rakovic, Seydi és Bogáti különböző okok miatt nem tarthatott a többiekkel.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!