Sport

2012.11.18. 17:25

Kitiltás a DVTK stadionból - Áprilisig marad a nyitott ablak

Október 11-ével hat hónapra kitiltották a diósgyőri stadionból az állítólagos műanyagpohár bedobót.

Október 11-ével hat hónapra kitiltották a diósgyőri stadionból az állítólagos műanyagpohár bedobót.

A DVTK NB I-es labdarúgócsapatának egyik szurkolója, Kreutzer László igencsak meglepődött, amikor október 11-én két rendőrjárőr megjelent a háza előtt és egy határozatot adott át, amelynek feladója, aláírója a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője, Dudás Hunor volt. A kézbesített üzenetben az állt, hogy a drukkert hat hónapra kitiltják a DVTK stadionból, egyúttal eltiltják a bajnoki, Ligakupa és Magyar Kupa mérkőzések látogatásától, mivel az október 5-én, Miskolcon megrendezett DVTK MTK Budapest mérkőzésen történtek miatt a Btk. 271/A.§(2) bekezdésébe ütköző rendbontás vétsége miatt eljárás indult ellene.

Hajnali fél négyig

– A napos oldal melletti, Digép felé eső első szektorban álltam, álltunk az ismerőseimmel és a második gólunk után beesett egy műanyag söröspohár a kerítés, illetve a rekortán közé, méterekre a pályától – kezdte a történetet Kreutzer László. – Egy rendező, aki a közelben volt, odajött a kerítéshez, s egy sráctól megkérdezte: te voltál? Mivel ismertem a gyereket, de nem tudtam, hogy miért beszélget a rendezővel, odamentem, s érdeklődtem, hogy a mi probléma. A srác jelezte nem ő volt, amire a rendező rávágta, hogy ha nem, akkor biztosan te, mármint én. Megkért, menjek ki vele hátra, amit én megtettem, mert semmitől sem tartottam. Aztán már ott voltak a rendőrök, elkezdték a szokásos formaságokat, lábat szét és megbilincseltek. A kapitányságon rabosítottak, hajnali fél négy volt, amikor elengedtek.

Eltúlzottnak érzi

A szurkolót azóta egyszer már újra meghallgatta egy nyomozó, valamint három barátját is, akik ugyanazt vallották, mint Kreutzer László.

– Kértem azt is, hogy mutassanak egy videofelvételt, ami bizonyíthatná, hogy én voltam, vagy éppen azt, hogy semmi közöm az egészhez, de azt a választ kaptam, hogy nincs, mert törölték – folytatta a 38 éves szurkoló, aki azt elismerte, hogy a találkozó közben fogyasztott sört, ismerőse ugyanis megkínálta, de dobást nem követett el. – Most arra várok, hogy lezáruljon ez az ügy... Nem értem, hogyan lehet valakit mondvacsinált indokokkal kitiltani egy sporteseményről, egy helyről, ráadásul úgy, hogy az egésznek semmi alapja nincs és még jogerős határozat sem született. Megértem a klubot, hogy szeretné megakadályozni a rendbontást, de egy kicsit eltúlzottnak érzem ezt az egészet. Huszonöt éve járok Diósgyőr mérkőzésre, ha tehetem. Mostanában azonban, amióta megkaptam a levelet a DFC Kft.-től, csupán a tévében nézem meg a meccset. Mivel azonban nem lakom messze a pályától, pusztán két utcányira, ha a hangulatot akarom érezni, csak kinyitom az ablakot, és hallom a közönséget...

ÉM-MI


Eddig nyolc kitiltott

Az Észak-Magyarország megkereste Dudás Hunort, a DVTK csapatának ügyvezetőjét, akitől többek között azt kérdeztük: mi történik akkor, ha bebizonyosodik, hogy a dobást nem Kreutzer László követte el? 

– Ha idővel bebizonyosodik, hogy a rendbontást nem az úr követte el és felmentő határozat születik, akkor a rendőrségtől kapott ez irányú tájékoztatását alapján a kitiltás visszavonásra kerül – mondta Dudás Hunor, aki hozzátette: – Az eltiltást minden esetben a Miskolci Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya kezdeményezi. Ők tájékoztatnak bennünket arról, hogy melyik szurkolót kell eltiltani a mérkőzések látogatásától, természetesen pontos és szakszerű indoklás, esetismertetés mellett.

Az ügyvezető az eset kapcsán úgy fogalmazott, hogy a DVTK Kreutzer László ügyében (is) a vonatkozó szabályok, pályarendszabályok, törvényi rendelkezések szerint járt el, amibe beletartozik, hogy a kitiltott személyt tájékoztatták jogorvoslati lehetőségéről is. Dudás Hunor az Észak-Magyarország érdeklődésére azt is elmondta, hogy a törvényi szigorítás óta, eddig 8 drukkerrel szemben alkalmaztak kitiltást valamennyi ideig.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!