Sport

2012.11.07. 20:58

DKSK: a mélységből gejzírként

Miskolc - A női kosárlabda NB I/A csoport 9. fordulójában szerdán a DKSK-Miskolc a PEAC-Pécset fogadta.

Miskolc - A női kosárlabda NB I/A csoport 9. fordulójában szerdán a DKSK-Miskolc a PEAC-Pécset fogadta.A két csapat közül a bajnokságból a meccs kezdetéig eltelt időszakban a Pécs teljesített jobban, hiszen a két euroligás csapaton (Sopron, Győr) kívül minden további ellenfelét legyőzte az alapszakasz első nyolc fordulójában, ezzel szemben a Diósgyőr 50 százalékos mutatóján szeretett volna javítani (a piros-fehérek a két euroligáson kívül a Zalaegerszeg és a Bácsbasket vendégeként is vereséget szenvedtek).

Nem indult nagy sebességgel a meccs, viszont Czirják őrült tempót diktált, az 5. percben már a harmadik faultot fújták be neki (7-4). Ravennek, aki a bemelegítésnél a lábát fájlalta, nem nagyon ment, viszont a hazai ultrákon ezúttal sem múlott semmi, ők most is órási támogatást adtak a csapatnak. Fűrész szerezte a meccs első tripláját, ezzel vezetett először a Pécs (8-9), majd a 8. percben 8-13-nál DKSK időkérés miatt szakadt meg a játék. A piros-fehérek az elején nem játszottak rosszul, kialakították a dobóhelyzeteket, azonban még a legtisztábbakat is képesek voltak elhibázni, a 13-ból 3 bement akciókosár pedig nem sok jóval kecsegtetett. A játékrész hajrája a vendégé volt, a pocsék dobások miatt a védekezésben elbizonytalanodó hazaiak még a dudaszó pillanatában is kosarat kaptak (12-19).

A nyugodtabb pécsiek a pihi után is szépen bele álltak a dobásokba, a DKSK-ban pedig nem akadt húzóember, nem volt, aki pontot szerezzen. A 12. percben 12-28-nál kért időt Peresztegi edző, de a csapata bennmaradt a gödörben. Húsz pont volt már a két együttes között, amikor Bukovszki amolyan veszett fejsze triplát hintett a 14. percben (ezek volt csapata első pontjai ebben a negyedben), majd két minutával később Czirják kipontozódott. 23-37-nél Fürész követett el sportszerűtlen hibát, de ebből sem tudtak a pécsiek nyakára menni a hazaiak, ekkora különbséggel vonultak el a hosszú szünetre a csapatok (30-44).

Fordulás után

Egyszerűen nem lehetett ráismerni a DKSK-ra a térfélcsere utáni percekben, mintha valami gejzír tört volna elő a mélységből. Rendkívül harcosak voltak, hittel játszottak, kitűnően védekeztek és két és fél perc alatt egy 11-0-s szériára voltak képesek, ezzel pedig visszajöttek a meccsbe (41-44). Sem a vendég időkérés, sem a sok csere, sem az, hogy a feljavuló Ravent össze-vissza verték a pécsiek, nem tudta megállítani a DKSK-t. Több mint négy perc telt el a játékrészből, amikor először kosarat szerzett a Pécs, de a 28. percben Sanford duplájával 25 minuta után ismét a hazaiknál volt az előny (50-49). Aztán az egál körüli állást a negyed vége utáni büntetőből a pécsiek a maguk javára kozmetikázták (51-52).

A negyedik negyed izgalmai közepette nem remegtek a hazai kezek. Bukovszki az ellenfelet demoralizáló triplákat dobott, egy percen belül kettőt is (59-56). Aztán Skoric is belelendült, tarthatatlan volt, pár ponttal megléptek a hazaiak. 63-58 volt a 35. percben, amikor az egész csarnok együtt zenget, gyerek, nyugdíjas, mindenki tombolt, a pécsieken pedig mintha forgott volna az alsónemű, valószínűleg ilyen hangulatot csak kevesen érzékeltek közülük eddig a pályán. Ezen körülmények között szinte lehetetlennek tűnt, hogy elveszítse a meccset a DKSK, nem is tették meg ezt a hazaiak, a már-már meseszépnek tetsző végjátékban. Az alagsorból a tetőre liftező Diósgyőr ezen meccse bizonyára sokakban emlékezetes marad.


JEGYZŐKÖNYV

DKSK-Miskolc – PEAC-Pécs

75-69 (12-19, 18-25, 21-8, 24-17)

Miskolc, 600 néző. V.: Frányó, Bognár T., Fodor A.

DKSK-Miskolc: BUKOVSZKI (22/9), RAVEN (13), SKORIC (18), Bozóki (2), Sanford (9). Csere: Szabó P. (5), Fürtös (6), Reiner (-), Ocsenás (-). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

PEAC-Pécs: Czirják (-), Csutorás (-), Horváth L. (9/3), BARBOUR (20), Szamosi (3). Csere: Fűrész D. (16/6), Jeaschke (13), Hutlassa (3), Dusanic (-), Czukor (5). Vezetőedző: Zlejko Dokic.

Kipontozódott: Czirják a 16., Horváth L. a 39., Raven a 40. percben.

Peresztegi Nagy Ákos: – Ezen a meccsen megjártuk a poklot és a mennyországot is. Hála Istennek a meccs második felében jutottunk el a mennyekbe és a végéig ott is maradtunk. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, nélkülük nem sikerült volna.

Zlejko Dokic: – Gratulálok a Miskolcnak! Ez egy igazi rangadó volt. Mi amilyen jól játszottunk az első félidőben, olyan rosszak voltunk a másodikban. Gyermeteg hibákat követtünk el, de talán ez nem is annyira meglepő egy ilyen fiatal csapattól, mint a miénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!