Sport

2012.09.20. 20:31

Hat ponttal jönnének haza Erdélyből a Macik

Két Mol Ligás meccs vár a Macikra: pénteken Csíkszeredában, vasárnap Brassóban.

Két Mol Ligás meccs vár a Macikra: pénteken Csíkszeredában, vasárnap Brassóban.A sárga-feketék utóbbi két hazai mérkőzése „jól sült el”, hiszen előbb az Újpestet verték meg Ládáék 5-0-ra, majd pedig a brassóiakat 6-0-ra. Vajon mennyire értékesek ezek a sikerek, ismerve a fővárosiak erejét, illetve azt, hogy a romániai együttes több hokisát is nélkülözte sérülés miatt? – kérdeztük Hegyi Ádámtól, a Macik védőjétől.

– Először is örülök neki, hogy lement úgy nettó százhúsz perc, hogy nem kaptunk gólt – kezdett bele a 26 esztendős bekk. – Ez nagy szó, mert a hokiban elég egy pár másodperces rövidzárlat, egy felpattanó, megpattanó korong, és máris a kapuban van a játékszer. Az Újpestre én nem mondanám, hogy rossz csapat, hiszen azért a Dunaújvárosnak is berámoltak három találatot, harmadot nyertek. A Brassó is egy jól összeszedett társaság, már vezették is a tabellát.

Pozitívan csalódott

Hegyi Ádám csak két hónapja érkezett Miskolcra a Dab.Doclertől, ezért arról érdeklődtünk: azt kapta eddig, amire számított?

– Azért tudtam, hogy hová érkezem, mert a két csapat elég sokat találkozott egymással – jelentette ki Hegyi Ádám. – Nyilván kaptam információkat is, egyrészt válogatott társamtól, Budai Krisztiántól, valamint Nagy Gergőtől. Meg kell vallanom, pozitívan csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen nagy munka folyik itt az utánpótlásban, hogy ilyen komoly a bázis, a merítési lehetőség. Nekünk tíz órától van délelőtt edzés, de már kilencre a csarnokban vagyunk és rengeteg gyerekkel találkozunk. Ez fontos, hiszen így nagy az esély arra, hogy minden évben feljöjjön a felnőttekhez néhány tehetséges jégkorongozó.

Az előző években az újvárosi gárdában sok minden biztos volt, de a legbiztosabb az, hogy az egyik védőpárt Hegyi Ádám és Pozsgai Tamás alkotta... A 2012/2013-as szezonban azonban előbbi már a borsodi csapat, utóbbi pedig az EBEL-es Sapa Fehérvár AV 19 alkalmazottja.

– Mindent tudtunk egymásról... – szögezte le a Medvék 34-es mezét viselő korongos. – Ami sokat nyom a latban, hiszen tisztában vagyunk vele, mire számíthatunk a másiktól. Edzőnk, Tim Kehler itt Clinton Atkinsonnal tett engem egy sorba, a tréningek mellett, ha egymás ellen játszunk, akkor is így állunk fel. Igyekszem vele a legnagyobb barátságban lenni, mind a jégen, mind a pályán kívül, mert egy viszony ekkor igazán jó, ekkor működik.

Visszanyomnák a HSC-t

Hegyi Ádám természetesen megkapta a „Mit vár a két hét végi meccstől?” kérdést is (pénteken 18 órától Csíkszeredában, vasárnap ugyanekkortól Brassóban lesz jelenésük a Maciknak).

Erdélyben már számtalan alkalommal jártam, gyermekkoromban körülbelül tíz évig oda jártunk edzőtáborozni. Az út hosszú, de úgy tervezzük, hogy megszerezzük mind a hat pontot... A HSC nemrég elküldte két légiósát, gödörben voltak, ahonnan kezdenének kimászni, de jó lenne, ha vissza tudnánk őket nyomni. Az biztos, hogy Brassóban nem lehet majd kiindulni a 6-0-s sikerünkből, biztos lesznek olyanok, akik visszatérnek náluk a sérülésből. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért, s ha csak egy aprócska góllal is, de nyernünk kell.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!