Sport

2012.08.27. 16:35

Ózd VFTC: Megfiatalodva, szerényebb célokért

Nyíregyházán kezdi az NB I-es tekebajnokságot az élvonaltól búcsúzott ózdi együttes.

Nyíregyházán kezdi az NB I-es tekebajnokságot az élvonaltól búcsúzott ózdi együttes.Két esztendő leforgása alatt hatalmas változások történtek az ózdi férfi tekecsapatnál. A 2010-es bajnoki bronzérem után, a nemzetközi NBC-kupára készült a gárda, most pedig a Szuperligából történt búcsúzást követően az NB I-es bennmaradás a cél. A klub vezetése nyáron teljesen átalakult, és a csapatban is jóval több a fiatal játékos, mint eddig. Bialaszek György ügyvezetőként (is) távozott az Ózd VFTC-től, ezzel egyidőben megkezdte a munkáját a Hevér Kristóf vezette elnökség.

Fiatalítottak

- Pont nélkül estünk ki a Szuperligából, ezért igyekeztünk úgy átszervezni a csapatot, hogy ütőképesek legyünk a második vonalban – fogalmazott az Ózd VFTC elnöke. – Tizenhárom, többnyire fiatal játékossal vágunk neki a jövő héten kezdődő bajnokságnak. Konkrét célokat nem fogalmaztunk meg, de nyilván szeretnénk bennmaradni az NB I-ben. Nem csak a pályán belül, hanem azon kívül is rendezni kell a sorozat. Az előző ügyvezető negyedmilliós tartozást hagyott hátra, amivel egyelőre nem tudom, hogy mi lesz. A csapat mindenesetre már júliustól készül az új idényre, mert szeretnénk bebizonyítani, hogy az ózdi csapatot nem lehet leírni. Az első mérkőzésünk Nyíregyházán lesz, ami nem lesz mérvadó, hiszen a szabolcsiak jóval nagyobb játékerőt képviselnek. Az viszont fontos, hogy hazai pályán, a saját közönségünk előtt jól játsszunk, és minél több mérkőzést nyerjünk.

Az Ózd Városi FTC-nál az edzői feladatokat a Ferencvárostól visszatért Stréer Tamás látja majd el, a hatfős csapatba kerülésért pedig vélhetően nagy csata várható a fiatal generáció tagjai között. Érdekesség ugyanakkor, hogy az ózdi stadionban az előttünk álló bajnoki idényben komoly tekeélet lesz: a környéken ugyanis ez az egyetlen panelpálya, így a Szuperligába feljutott Kazincbarcika is Ózdon játssza majd a hazai mérkőzéseit, vasárnaponként pedig az NB I-es Salgótarján fogadja itt az ellenfeleit. Az ózdiak és a KVTSE ellentétes sorsolást kért, így szeptember elejétől minden szombaton láthatnak tekemérkőzést a kilátogató érdeklődők.

ÉM-ME

 Érkezett, távozott

Érkezett: Stréer Tamás, Tóth Attila, Klak Zsolt, Csatlós János, Jakab-Kelemen László. 

Távozott: Bialaszek György, Kovács Csaba, Rendes Miklós. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!