Sport

2012.08.01. 09:20

Jegyzet: Ez a mi formánk?!

<em>Akit nem érdekel az Olimpia, lapozzon. Meg az is, akit nem igzat a divat. Ha maradtak, tudják vagy legalábbis sejtik itt bizony a magyarok idei formaruhájáról lesz szó</em>. <strong>Fabók Ágnes jegyzete</strong>.

Akit nem érdekel az Olimpia, lapozzon. Meg az is, akit nem igzat a divat. Ha maradtak, tudják vagy legalábbis sejtik itt bizony a magyarok idei formaruhájáról lesz szó. Fabók Ágnes jegyzete.

Próbáltam én védeni magamban a tervezőket, mert a bevonuló ruhák, amit a megnyitón viseltek a sportolók, megállják helyüket a nemzetközi (Armanival, Stella McCartney-val súlyosbított) mezőnyben. Stílulsos a kalotaszegi minta, bár szerintem kár volt kihagyni a kalocsai divathullámát, de ez ízlés kérdése. Nemúgy a tréningruha, mert az már az ízléstelenségé.

Védhetetlen, sőt mondhatni hordhatatlan. A szabása se kutya, de a színvilága?! Vajon ki és miért érzi úgy, hogy trikolorunk tiszta, ragyogó színei szégyellni valóak? Mert mi másra is gondolhatunk, amikor meglátjuk azt a rettenetes, alvadt vér színű maskarát, amit a legjobbjainkra aggattak.

Hol a piros? S még inkább, hol a zöld? Mert az már a bevonuló ruhákon is csak nyomokban volt jelen, mint csokiban a mogyoró. Még szerencse, hogy a sportolók teljesítményét nem befolyásolja mindez. Legalábbis remélem, hogy lélektanilag nem viseli meg őket – főleg a hölgyeket –, hogy a többi ötkarikás résztvevőhöz képest erősen alulöltözöttek. Most tényleg, ez a mi formánk?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!