Sport

2012.08.29. 15:08

Jegyzet: „Egérke”, az inkognitó és a szeretet

<em>Nem is olyan régen már harmadszor rendezett komoly szakmai sikerrel zárult országos gyermek úszó bajnokságot az MVSI Miskolc Városi Nonprofit Kft. A Kemény Dénes Városi Sportuszodában csaknem négyszáz sportoló és sok száz kísérő töltötte el a három versenynapot</em>. <strong>Szűcs István jegyzete</strong>.

Nem is olyan régen már harmadszor rendezett komoly szakmai sikerrel zárult országos gyermek úszó bajnokságot az MVSI Miskolc Városi Nonprofit Kft. A Kemény Dénes Városi Sportuszodában csaknem négyszáz sportoló és sok száz kísérő töltötte el a három versenynapot. Szűcs István jegyzete.

A szemfülesebb jelenlevők az első két napon felfigyelhettek egy harmincas éveinek közepén járó anyukára, akinek arcvonásai ismerősnek tűnhettek. A csinos fiatalasszony nem volt más, mint Egerszegi Krisztina, aki az egyéni olimpiai aranyérmek tekintetében öt medáljával a mai napig a világ legeredményesebb női úszója! A legendás sportriporter, Vitray Tamás által annak idején, Szöulban, 14 évesen az „Egérke” becenévvel illetett hátúszó fenomén civilként, szülőként és keresztszülőként - nem először - érkezett Miskolcra, ahol semmiféle különleges bánásmódra nem tartott igényt, sőt kifejezetten kérte „inkognitójának” megőrzését! Naponta sorbaállt, megvásárolta a pénztárban a belépésre jogosító karszalagot, majd - a legtermészetesebb módon - az övéivel együtt helyet foglalt a lelátón és onnan követte végig az eseményeket.

Éppen ezért jelentett hatalmas meglepetést, egyben megtiszteltetést, amikor a szombati eredményhirdetéskor - Güttler Károly kétszeres mellúszó olimpiai ezüstérmesünk közbenjárására - az éppen Miskolcon tartózkodó amerikai gyorsúszó olimpiai bajnok George DiCarlo mellett, Egerszegi Krisztina – szigorúan csak két versenyszám erejéig - szerepet vállalt a díjátadásban.

A hajdani olimpiai közvetítésekre visszaemlékező, éppen ezért kellően elérzékenyült, elcsukló hangú műsorközlő bemutatása után a nézőtér, az egész uszoda a hétvége legnagyobb tapsával üdvözölte a szöuli, a barcelonai és az atlantai ötkarikás játékokon valamennyi honi sportbarát számára oly sok örömet és boldogságot okozó „Egérkét”. Ezzel is bizonyítva, hogy Ő, ma, közel két évtized távlatából is a mi rendkívüli módon szeretett és nagyra becsült Bajnokunk, aki az egyik legjobb példa lehet a feltörekvő sportolói generációk képviselőinek!

- Szűcs István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!