Sport

2012.08.31. 22:32

Hogy megy majd a kapitány nélkül?

Szombaton 14 órától a Győr a Diósgyőr vendége a labdarúgó NB I 6. fordulójában.

Szombaton 14 órától a Győr a Diósgyőr vendége a labdarúgó NB I 6. fordulójában.

A bajnoki találkozó időpontjában tartott pénteken foglalkozást a DVTK vezetőedzője, Sisa Tibor. A játékosok 16 óra után röviddel fejezték be a penzumot, és jó hangulatban vonultak az öltözőbe. A rekortánra érkező Francisco Gallardót szerettük volna elcsípni két mondatra azon kezdeményezésével kapcsolatban, hogy a spanyol sztárcsapat, az FC Barcelona, Dani Alvessel az élen egy, a twitteren közzétett fotón keresztül kívánt jobbulást a leukémiával küzdő Rakaczki Bencének – amiben ,,Paco” hatékonyan közreműködött, miután korábban Alves csapattársa volt. A spanyol középpályás udvarisan elhárította érdeklődésünket, és jelezte: térjünk vissza rá vasárnap vagy hétfőn, ugyanis pillanatnyilag csak a Győr elleni meccsel szeretne foglalkozni.

Harmadolt összeg

Mint később kiderült, Gallardo máshol, a Deportivo La Corunánál is ,,akciózott”, ahol barátja, a 69-szeres válogatott, Carlos Marchena focizik. A kékek ,,Érted Bence” felirattal és mezzel pózoltak, amely megjelent a honlapjukon is.

– Nem tilos, hogy egy játékos bármiféle akciót kezdeményezzen, főleg akkor, ha az jó ügyet szolgál – nyilatkozta ezzel kapcsolatban az Észak-Magyarországnak Körmöndi Zoltán, a DVTK marketingigazgatója. – Paco biztosan megbeszélte ezt a társaival, akik úgy látták, és egyetértettek vele, hogy ezzel bizonyosan segítenek Bencének. Örülünk neki, hogy született egy jó ötlet, amihez a kezdeményezőnek meg volt, illetve meg van a kapcsolata. Mindez természetesen tovább építi a klub imidzsét, nekünk az a dolgunk, hogy jól sáfárkodjunk vele. A Barcelona mezt már postára adták, úton van Magyarországra, szeretnénk licitre, vagy árverésre bocsátani, de az is lehet, hogy tombolán lehet majd hozzájutni. A befolyt összeg egyharmada egyébként Rakaczki Bence gyógyulására megy majd, ez az elképzelésünk, a második harmad egy másik Bencének, aki már kezelése után otthon tartózkodik, míg az utolsó rész közvetlenül a Gyermekegészségügyi Központnak.

Szisztematikusan felépített

Visszatérve a hét végi bajnoki találkozóra: Sisa Tibor pénteken délután megadta szombati keretét, amelyből a műtét előtt álló, és hazautazott Luque, Nagy T., Vadász, Csirszki és Ambrusics maradt ki. A tréner a Rybansky – Vági, Gal, Hanek, Gohér – Gosztonyi, Abdouraman, Elek, Gallardo – Fernando, Bacsa tizenegyet jelölte meg, mint az a csapat, amely kifuthat a gyepre a kezdő sípszó előtt. Rajtuk kívül még Tajtira, Rakovicra, Jeff Silvára, Takácsra, Bogátira, Seydire és Tiszára számíthat a piros-fehérek mestere a Győr ellen.


[poll id="196"]


– Az ETO egy szisztematikusan felépített csapat, melyet évek óta alakítanak – jelentette ki a mostani riválisról Sisa Tibor. – A győrieknek a feltételrendszere is nagyon jó, nem véletlenül tartják őket az egyik bajnokesélyesnek. Kapitányunk, Luque egy időre kiesett, ilyen kaliberű futballistát még leigazolni sem könnyű, egyértelműen nagy érvágás, hogy nem lehet velünk. Ettől függetlenül igyekszünk mindent beleadni a mérkőzésbe, mert nagyon szeretnénk itthon tartani a három pontot. José kiesése új helyzetet teremtett, viszont bízom benne, hogy aki ezáltal lehetőséget kap, az élni is fog majd vele.

ÉM-MI


Eredmények, tabella

Az NB I. 6 fordulójának pénteki eredményei: 

Pécs - Kecskemét 0-1

Bp. Honvéd - MTK 1-2 

A bajnokság állása:

1. MTK Budapest 6 4 2 - 10-4 14

2. Budapest Honvéd 6 4 1 1 10-6 13

3. DVSC-TEVA 5 4 - 1 10-5 12

4. Győri ETO FC 5 3 1 1 12-9 10

5. Diósgyőri VTK 5 3 1 1 6-4 10

Videoton FC 5 3 1 1 6-4 10

7. Szombathelyi Haladás 5 2 2 1 9-5 8

8. Kaposvári Rákóczi 5 2 1 2 6-7 7

9. PMFC-Matias 6 1 3 2 6-7 6

10. Ferencváros 5 1 2 2 6-6 5

11. Kecskeméti TE 6 1 2 3 6-11 5

12. Újpest FC 5 1 1 3 6-8 4

13. Egri FC 5 1 1 3 5-8 4

14. MVM Paks 5 - 3 2 7-9 3

15. Lombard Pápa Termál FC 5 - 2 3 2-8 2

16. FGSZ Siófok 5 - 1 4 4-10 1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!