Sport

2012.07.24. 11:05

Porkoláb Péter Máriapócson a 4. helyen összetettben a 3. helyről

2012. július 8. – n rendezték meg a Drift Országos Bajnokság Nappali Bajnokságának utolsó előtti futamát ahol a rajthoz állt a Maximum Energy Drink Drift pilótája, Porkoláb Péter is.

2012. július 8. – n rendezték meg a Drift Országos Bajnokság Nappali Bajnokságának utolsó előtti futamát ahol a rajthoz állt a Maximum Energy Drink Drift pilótája, Porkoláb Péter is.

Porkoláb Péter :

A szombati edzésen minden rendben zajlott sikerült megtalálni a helyes íveket a pályán és elkerült a technika ördöge is és futottam pár próbakört a nitróval is ami nagyon jól szuperált az autó nagyon élt a pályán és hihetetlen gumifüsttel közlekedtem vele .

Vasárnap délelőtt tartó edzésen gyakorolgattam az íveket, és próbáltam a 3 érintési ponthoz minél közelebb autózni de sajnos közben a brutális hőség meghozta a technikai hibát. Leszakadt a szervószivattyú felszakadt a motortartó bak amit a gyors szervizcsapatnak köszönhetően sikerült megcsinálnia a Kvalifikációra.

– A kvalifikáció nagyon jó lett mindhárom érintési pontot sikerült megcsinálnom és a 2. helyre kvalifikáltam magam.

– Első csatámat Grózinger Zsoltival vívtam ahol nagyon fel kellett kötni a gatyát. A bírák nekem ítélték a csatát, és így bejuttattak a Top8 – -ba. Itt Szabó Szilárddal kellett megvívnom a csatámat, hogy bejuthassak a top 4 – be.

– Összeszedtem magam, megtettem, amit tudtam és sikerült legyőzni Szilárdot is, ami köszönhető az óriási szurkolótábornak és a lelkesedésüknek, amit nagyon szépen köszönök.

– A top 4 – -ben Énekes Árpival vívtuk az elődöntőt ahol gyengébbnek éreztem az autómat, mint előtte, és így sajnos elveszítettem a csatát, de még mindig egy csata hátra volt a 3. helyért.

– György Szilveszterrel a 3. helyért csatáztam itt sajnos még erőtlenebb volt az autó, így nem tudtam olyat csatát vívni, mint amilyet szerettem volna, és így sajnos alulmaradtam Szilveszterrel szemben, a Bírák döntése szerint.

Sikerült a hétvégét törés mentesen lezavarni, kicsit zavar, hogy nem állhattam fel a dobogóra, de ennek a 4. helynek is nagyon örülök, hiszen utólag kiderült, hogy kifogyott a nitro a top4 – re, ezért éreztem gyengének az autót.

Még 1 verseny van hátra a Nappali Hell Drift Bajnokságból és jelenleg a 3. helyen állok, úgyhogy nincs semmi veszve ott fog eldőlni minden szeptember 23-án.

Köszönet a Maximum Energynek, a csapatomnak, a családomnak és a többieknek a segítséget, a biztatást!

Legközelebb augusztus 25. – én Máriapócson láthattok egy Európa – Bajnoki Drift Verseny keretében remélem kedvet kaptatok hozzá és találkozunk.

Üdvözlettel: Porkoláb Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!