Sport

2012.06.01. 15:19

Számolgatás helyett győzelmet vár a Kazincbarcika

Kazincbarcika - Az utolsó forduló mérkőzéseit játsszák az NB II-es labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában.

Kazincbarcika - Az utolsó forduló mérkőzéseit játsszák az NB II-es labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában.

A zárófelvonásban dől el a Kazincbarcikai SC sorsa: a sárga-kékek Balmazújvárosba látogatnak és csak akkor vehetik saját kezükbe a sorsuk irányítását, ha 3 pontot gyűjtenek. Ellenkező esetben „reszketve” kell várniuk a Budapest Honvéd tartalékegyüttesének nyíregyházi eredményét.

Egészséges önbizalommal

– Esetünkben csak a győzelem számít, mást el sem tudok képzelni – kezdte Szabó János, a KBSC vezetőedzője. – Napok óta mindenki azt kérdezi tőlünk, hogy ülünk-e a tabella fölött és hogyan akarjuk megoldani a matekleckét? Válaszomban rendre leszögeztem: nem számolgattunk és nem is fogjuk ezt tenni, erre csupán annyi időt szenteltünk, amennyit érdemes, vagyis néhány percet. Abból az egyszerű képletből indulunk ki, hogy ha nyerünk, akkor megőrizzük előnyünket a Budapest Honvéd előtt és okafogyottá válik bármiféle osztás-szorzás. Már hétfőtől ennek szellemében készültünk a balmazújvárosi összecsapásra. Folytatni akarjuk és folytatni is fogjuk az elmúlt hetek sikersorozatát! Korábbi önmagunkhoz képest alaposan feljavultunk, teljesen más focit játszunk, mint a tavasz kezdetén. Személyi és szerkezeti változtatásokat hajtottunk végre, ezután pedig hozták is az eredményt a fiúk. Nem a képességbeli dolgok vitték fel a sorsunkat, hanem az emberi és a morális tényezőkben léptünk nagyot előre. Optimizmusomat növeli, hogy az utóbbi fordulókban más fordulatszámon vagyunk, odafigyelünk egymásra. Ezt az egészséges önbizalmat és csapategységet akarjuk átmenteni a balmazújvárosi összecsapásra.

Lelki „fröccs”

A tréner azt is hangsúlyozta, hogy igyekszik levenni a játékosok válláról a felelősség terhét. Azt kéri fiaitól, hogy ne a téttel foglalkozzanak, ne görcsöljenek, higgyenek önmagukban, tudásukban, figyeljenek minden apró momentumra és koncentráljanak az első pillanattól kezdve az utolsóig. A labda azonban gömbölyű, ezért a „falra festettük” az ördögöt és megkérdeztük Szabó Jánostól azt is, hogy mi történik akkor, ha mégsem válnak valóra az elképzeléseik...

– Nagyon keserű lenne a pirula, de el sem tudjuk képzelni, hogy ezt le kellene nyelnünk! – emelte hangját a KBSC mestere. – Most kell jelesre vizsgáznunk a klubhűségből, bizonyítanunk, hogy felelősséget érzünk a sárga-kék színek iránt. Az is jó jel, hogy házunk táján még senki nem tervezgeti a jövőjét, senki nem azt nézi, hogy hol fog majd kikötni, vagy hová fog igazolni...

ÉM-KT


A pályán

Balmazújváros – Kazincbarcikai SC (szombat, 18.00) 

A KBSC tervezett csapata: Szabó Á. – Halgas, Toplenszki, Konate, Nyitrai – Nyisalovits, Fehér B., Szabó P., Tátrai – Horváth B., Gomez.

Az edző tippje: 2-3.


Egy kis matematika

A Keleti csoportban egy kivételével már minden eldőlt. A bajnoki címet és a vele járó NB I-es tagságot az Egri FC szerezte meg. A Vecsés és a Rákospalotai EAC már kiesett, a harmadik kieső hely elkerüléséért elsősorban a Kazincbarcikai SC és a Bp. Honvéd tartalék harcol. Mivel a 35 pontos KBSC 1 ponttal előzi meg a 34 pontos fővárosiakat, ezért ha mindkét csapat kikap, vagy döntetlent ér el, a borsodiak maradnak benn. A két érintett gárda közötti helycsere csak akkor következik be, ha a Honvéd nyer és a Kazincbarcika kikap, vagy ikszel. Abban az esetben, ha a Bp. Honvéd tartalék és a KBSC is nyer, valamint a 36 pontos Szeged 2011 veszít, akkor a Csongrád megyeiek esnek ki az NB III-ba. A 37 pontos Dunakanyar-Vác viszont már semmiképpen nem eshet ki, mert esetleges vereségével ugyan még pontegyenlőség előfordulhat a 14. helyen, de a Duna-partiak több győzelmükkel mindenképpen megkapaszkodnak a második vonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!