Sport

2012.06.02. 17:46

DVTK: Egyre kevesebben a magból

Miskolc - Sok gólt kaptak róla - ez a legfőbb ok, amely miatt nem marasztalják a védőt.

Miskolc - Sok gólt kaptak róla - ez a legfőbb ok, amely miatt nem marasztalják a védőt.Budovinszky Krisztián 2010-ben, július végén érkezett Diósgyőrbe, vagyis akkor, amikor még a bizonytalanság jellemezte a hétköznapokat, és nem lehetett tudni, hogy lesz-e a klub ,,háttértulajdonosa" Leisztinger Tamás. ,,Budo" anno egykori kispesti csapattársát, Dobos Attilát kereste meg telefonon, és érdeklődött nála, hogy mi újság van Diósgyőrben, illetve hogy szeretne valahol tréningezni a holtszezonban. Amire a DVTK akkori edzője, Benczés Miklós engedélyt adott.

– Konkrét ajánlataim nem voltak akkor, csupán lehetőségek, és mivel meg tudtunk egyezni, maradtam – tekintett vissza a két évvel ezelőtti nyárra a középső védő. – A DVTK-nak az NB I-be való visszajutás volt a célja, amit pénz nélkül nem lehet megvalósítani, éppen a legjobbkor lépett be Diósgyőrbe Leisztinger Tamás. 2010 telén megsérültem, és csak 2011 májusában játszhattam újra, de a csapat nagyon szép tavaszt produkált, amivel sikerült megnyerni az NB II Keleti csoportját, és visszakerülni az élvonalba.

Elsők voltak

Budovinszky Krisztián tavaly ősszel hozta a rá jellemző mentalitást, a megalkuvás nélküli küzdést, és nem mellesleg öt gólig jutott.

– Örültem, hogy teljesen felépültem, úgy álltam a focihoz, ahogy mindig, függetlenül az osztálytól, de persze nem lehet összehasonlítani az első és a második vonalat – jelentette ki a hátvéd. – Az öt találatom mindegyike első gól volt, aminek van jelentősége a labdarúgásban; három mérkőzést megnyertünk, egy lett döntetlen, egyet pedig elveszítettünk. A sikerek ellenére a helyén kezeltem a dolgokat, hiszen megéltem már pár dolgot a magyar futballban, nem nyilatkozgattam, megvoltam magamnak, csendben.

Ezt érdemelte?

A DVTK féltávnál a harmadik volt, 2011-et az ötödik pozícióban zárta, míg a végén hetedik lett. Vajon miért ez a kontraszt a két félév között? – tettük fel ezt a kérdést Budovinszky Krisztiánnak.

– Az NB II-ben kialakult egy jó hangulatú brigád, annak a keretnek a magja megmaradt őszre is, és az itthoni találkozókat hozni tudtuk. Ebből a társaságból egyre kevesebben vannak – és lesznek –, belenyúltak, de a télen kitaláltak egy új játékrendszert is, és igazából nem állt össze a csapat.

A középső védővel kapcsolatban leginkább az fogalmazódott meg kritikaként mind Benczés Miklós, mind Szentes Lázár részéről, hogy sok gólt kapott róla a Diósgyőr...

– Akkor visszakérdeznék: tavasszal, nélkülem, kevesebb gólt kaptunk? – vetette fel Budovinszky Krisztián, aki az elmúlt pár hónapban érezte, hogy ,,ki akarják rakni", nem számítanak rá a továbbiakban, nem kívánnak vele hosszabbítani – ezt már közölte vele Szentes Lázár szakmai igazgató.

– Az élet tartogat meglepetéseket, úgy látszik, ezt érdemeltem, amely ellen nem tudtam mit tenni, nem lázadtam, mentem 36 évesen az NB III-ba... Pszichésen, mit tagadjam, megviselt mindez, márciusban fogytam öt kilót... Június 25-én, a felkészülés elejére még visszamegyek, mint a többiek, és szép lassan elköszönök. A szurkolóknak mindent köszönök, aki eddig szeretett, az ezután is szeretni fog, aki nem, az nem, én mindenesetre szép emlékekkel fogok megválni a DVTK-tól.

ÉM-MI


Tények, számok

Budovinszky Krisztián statisztikái a DVTK-ban:

 • Gólok száma a 2011/2012-es szezonban: 5
 • NB I-es mérkőzés/gól Diósgyőrben 19/5
 • NB II-es mérkőzés/ gól Diósgyőrben: 16/2
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!