Sport

2012.06.04. 09:50

Dobogóra vágytak, negyedikek lettek

Miskolc - Véget ért a floorballidény, amely nem teljesen úgy sikerült, ahogyan a miskolciak akarták.

Miskolc - Véget ért a floorballidény, amely nem teljesen úgy sikerült, ahogyan a miskolciak akarták.

A remek tavalyi nyári alapozás és edzőtábor után feljutási reményekkel vágott neki az idénynek a Miskolci Szabadidőközpont FSE OB II-es csapata. Az alapszakasz első köre után a Szabó Ákos által irányított gárda hat győzelemmel és két vereséggel, 12 ponttal jutott a felsőházi rájátszásba.

– A felsőházban a keleti csapatok ellen a 8 megszerezhető pontból 4, míg a nyugatról érkező három alakulattal szemben a 12 kiharcolható egységből 6 került hozzánk – mondta Gál Tamás, a klub elnökhelyettese. – A Kinizsi elleni vereségünk után aztán kiderült, hogy nem csupán a feljutási, hanem az érmes reményeink is elszálltak és végül a negyedik helyen kötöttünk ki. Ez természetesen csalódást jelentett számunkra, de tudomásul kellett vennünk, hogy hivatásos edző és támogatók nélkül csak ennyire voltunk képesek.

Generációváltás

A sportvezető ezután nehéz körülményeikről beszélt és kihangsúlyozta, hogy Miskolc városától mindössze 100 ezer forintot kaptak csapataik működtetésére és a műfaj népszerűsítése érdekében tett erőfeszítéseik támogatására, így vérmes reményeik eleve nem is lehettek. Most pedig már előre tekintenek: generációváltásra készülnek, zöld utat biztosítanak tehetséges fiataljaiknak és reményeik szerint ennek gyümölcsét az elkövetkezendő években aratják majd le.

Miskolc Grizzlies névvel harmadosztályú alakulatot is fenntartottunk – folytatta Gál Tamás. – Csoportunkban ötödiket lettünk, így végül a 9. helyért harcolhattunk. A szövetség beleegyezése alapján egy mérkőzés döntött: a dunaújvárosiak nyerni tudtak a miskolci városi sportcsarnokban, mi így végül 10.-ek lettünk. Meg kell még említenem az U19-es együttesünket is, amely sokáig esélyes volt a bronzéremre. A fiúk azonban az utolsó fordulóban kikaptak Szolnokon, ennek következtében a hat csapatos mezőny ötödik helyén zártak.

A Miskolci SZFSE ősztől beindítja az U13-as és U15-ös korosztály edzéseit, a lányok és a fiúk a Jókai Mór Általános Iskolában kergetik majd a lyukacsos lasztit – az U14-es, „köztes” csapatukat pedig a bajnoki rendszerbe is benevezik.

ÉM-KT


Elköszön

Gál Tamás évekig nagy lelkesedéssel és szorgalommal dolgozott a miskolci floorball sportért, most azonban arra készül, hogy az érdemi munkát hamarosan átadja utódának. Az elnökhelyettes ugyanis családjával Debrecenbe költözött, így a nyártól, vagy az ősztől már csak szurkolóként figyeli majd a Miskolci SZFSE munkáját.


Az OB II végeredmény a rájátszás után

1. IBK Cartoon Heroes 10 8 1 1 82-36 17

2. Neumann FSE 10 7 1 2 73-43 15

3. Kinizsi TTK 10 5 1 4 66-67 11

4. Miskolci SzFSE 10 5 - 5 67-81 10

5. VESC Lizards 10 3 1 6 76-67 7

6. White Sharks HC 10 - - 10 31-101 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!