Sport

2012.03.22. 17:55

Mezőkövesd-Zsóry: már a harmadik mestert fogyasztják

Mezőkövesd - Ha nincs eredmény, általában repül a szakvezető. A papírforma Mezőkövesden is bejött.

Mezőkövesd - Ha nincs eredmény, általában repül a szakvezető. A papírforma Mezőkövesden is bejött.

Eddig négy forduló telt el az NB II-es labdarúgó bajnokság tavaszi idényéből. A 12 megszerezhető pontból 1 jutott a Mezőkövesd-Zsóry gárdájának – és ez megtette hatását: a klub vezetése közös megegyezéssel megvált Szabados György vezető edzőtől.

Van még idő

– A váltásról elnökségünk döntött – mondta Bocsi Anna, a klub ügyvezető igazgatója. – Nem jöttek az eredmények, ezért a vezérkar úgy látta, hogy lépni kell. Ránk nem jellemző a sárdobálás, ennek jegyében abszolút korrektül köszöntünk el Szabados Györgytől, akinek szerződését közös megegyezéssel bontottuk fel, majd Véber Györgyre, a Pápa korábbi mesterére bíztuk a gárdát. Van még elegendő idő és forduló arra, hogy felzárkózzunk a táblázaton, ezért optimistán tekintünk a jövőbe.

Szabados György Huszák Gézát váltotta a piros-fehérek kispadján. Amikor Vácról megérkezett a Matyóvárosba, aligha gondolta, hogy nem tudja befejezni ősszel elkezdett munkáját.

– A szerződésbontást elfogadtam, nem tehettem mást, hiszen nem sikerült olyan eredményeket produkálnom, amilyeneket tőlem elvárt a klub vezetése és az együttes szurkolótábora – sorolta Szabados György. – Ennek fényében sem bántam meg, hogy otthagytam Vácot, hiszen nekem akkor váltanom kellett. Mezőkövesden jobban is „elsülhetett” volna a tevékenységem, a gárda szereplése számomra is egyértelmű csalódást jelent, sem a játékban, sem a pontokban nem jutott kifejezésre az a munka, amit elvégeztem, amit elvégeztünk a fiúkkal. Úgy látom, hogy a labdarúgók mentális problémái okozták a vesztemet: a nagy tét miatt bicsaklottak meg és nem tudták azt nyújtani, amire képesek. Miben hibáztam? Nem tagadom, hogy játékospárti vagyok, lehetséges, hogy közel engedtem magamhoz egy-két srácot és ezt nem kellett volna, de jó volt velük dolgozni, emelt fővel köszönöntem el tőlük. Most majd más aratja le a téli felkészülés gyümölcsét: sok sikert kívánok az utódomnak. Még nem tudom, hol folytatom, most rendezem a gondolataimat, aztán lépek. Ilyen a szakvezető élete: tavaly az év edzője voltam, most pedig megbuktam.

Jó érzéssel jött

Véber György csütörtök délután futott be Mezőkövesdre.

– Komoly ajánlatot kaptam, ezért jó érzéssel érkeztem a matyóvárosba – kezdte a tréner. – A feladat adott, a 3-5. hely valamelyikén kell végeznünk és ezt a célt megvalósíthatjuk. Hiszek a munkában, hiszek a fiúkban, akik közül Szántait, Vámosit, Eleket, Jeremiást, Irhást és Sivákot személyesen ismerem. Még tizenegy találkozó van hátra, 33 pontot szerezhetünk, vagyis nincs veszve semmi, de úgy gondolom, hogy most rendet kell tenni a fejekben. Elveimhez ragaszkodni fogok, a támadófutball és az agresszív letámadás híve vagyok. Fél évig nem dolgoztam és hazudnék, ha nem árulnám el, hogy bizony NB I-es ajánlatra vártam, elutasítottam egy másik NB II-es felkérést is. Hiszek a munkában és hiszek a leendő eredményességünkben.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!