Sport

2011.12.06. 18:08

Papírforma: mínusz hét gól

Csurgó, Mezőkövesd - Csurgón szerepelt a hét végén az MKC a férfi kézilabda NB I-ben.

Csurgó, Mezőkövesd - Csurgón szerepelt a hét végén az MKC a férfi kézilabda NB I-ben.

Kisebb ,,előjáték" előzte meg a meccset, merthogy mindkét csapat piros mezben kívánt pályára lépni, de aztán csak került a csurgóiaknak egy sötétkék szerelés... A sereghajtó Mezőkövesdnek nem lehettek vérmes reményei a középmezőny elejéhez tartozó dunántúliak otthonában; már a találkozó elején igazolódni is látszott a felek közötti különbség. Szinte percek alatt három-négygólos előnyre tettek szert Kosék; az ellenfél edzője – az egykoron Csurgón is megforduló – Buday Ferenc gyorsan ki is kérte idejét, de az MKC-n ez vajmi keveset segített. Lépésről-lépésre ment el riválisától a házigazda, a hazaiak jól védekeztek és Nikolics is hozta magát a kapuban. A játékrész harmadik harmadát öt találattal hozta a pályaválasztó, ugyanakkor színesítették az összecsapást labdavesztések, és nem egy befejezés végződött pontatlanul. Szöllősi feje találkozott Szabóéval, kinek felrepedt a szemöldöke, ez is a krónikához tartozott, mintahogy az: több mint kétszer annyi gólt jegyeztek a vendéglátók, mint az MKC.

Feljebb zárkóztak

A második félidő első részében még pár találattal növelte is előnyét a Bakó-alakulat, amely aztán valamiért leállt... Fekete vezetésével zárkózott a Matyó-csapat, Holló jó szériát fogott ki, nagyobb volt a figyelem a Kövesdnél, így amikor már csak öttel ment együttese (23-18), időt kért a csurgói szakvezető – lehozta Nikolicsot, Pallagot küldte be a helyére. Egy-két gyors hazai góllal viszont lehűtötte ellenfelét a Csurgó. A végjátékban már nem szakították meg magukat a csapatok; a tartalékosan kiálló hazaiak, így is magabiztosan gyűjtötték be a kötelező két bajnoki pontot.

ÉM

Jegyzőkönyv

Csurgó KK – Mezőkövesdi KC 34–27 (21–10)

 Csurgó, 700 néző. V.: Baranyi, Szloska.

Csurgó: Nikolics – Miss (2), KOS (4), SZŐLLŐSI (5), SIMON B. (3), PAVLOVICS (4), SZÉLES (5). Csere: Pallag (k), Herbert (-), Császár (-), Borsos (1), Oláh (5), Trivkovics (1), Vadkerti (1), Országh (1), Nagy M. (2). Edző: Bakó Botond.

Mezőkövesd: Tóth K. – Lezák (3), Korsós (2), Bécsi (2), Gyuris (-), Fekete (7), Németh (2). Csere: HOLLÓ (k), Nyikes (1), SZABÓ T. (3), Barta (-), Rosta M. (-), Kiss G. (-), Morva (3), Molnár F. (4). Edző: Buday Ferenc.

Bakó Botond: – Az első félidőben parádéztunk, jó volt a védekezés és a támadás is, könnyű gólokat tudtunk lőni és így könnyen nyertük a mérkőzést.

Buday Ferenc: – Papírforma-mérkőzés. A második félidőre lehetünk büszkék, amelyben nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!