Sport

2011.10.19. 15:07

A változások szele csapta meg Böszörményt

Hajdúböszörmény - Edzőváltás történt a HTE felnőtt labdarúgócsapatánál, miután Lajos Ferenc lemondott.

Hajdúböszörmény - Edzőváltás történt a HTE felnőtt labdarúgócsapatánál, miután Lajos Ferenc lemondott.

Távozott a Hajdúböszörményi TE kispadjáról Lajos Ferenc, a csapat eddigi vezetőedzője. A szakvezetőben már hetek óra érlelődött az elhatározás, de ahogy mondja, csak a legutóbbi, kilencedik fordulóban, a Baktalórántháza ellen elszenvedett vereség után hozta meg a végső döntést.

– Október 18-ával mondtam le vezetőedzői tisztségemről – az együttesünk alaposan alulteljesített, az eddigi kilenc forduló alatt gyűjtött tizenegy pont nem az, amit vártunk a fiúktól. Csapatunkat ezentúl Papp Ferenc iránytja, aki eddig az U19-eseknél dirigált. Bízom benne, hogy az új impulzusok pozitívan befolyásolják a gárda teljesítményét – nyilatkozta Lajos Ferenc, aki 2010. október 9. óta töltötte be a vezetőedzői posztot Hajdúböszörményben. Azonban nem csak a klub vezetőségében történtek változások, hiszen a jövőben már Bellon Attila, Vágó Zoltán, Vlad Bibart és Nagy Béla sem az NB III. Tisza-csoportjában szereplő Böszörmény játékoskeretének a tagja.

Fájó szívvel

– Igazság szerint hosszas rábeszélés után tudtak csak meggyőzni arról, hogy fogadjam el a vezetőedzői tisztséget. Egy kiváló U19-es és egy NB II-es női futsalcsapatot is irányítottam, nehéz szívvel hagyom ott őket, mivel jól tudtunk együtt dolgozni, és jól is szerepeltünk. Éppen ezért kicsit bánatos vagyok, ugyanakkor örülök is a felkérésnek. A vezetőség azért akart engem erre a posztra, mert az NB III-as csapatot meg kell fiatalítani, én pedig ismerem az ifiket. Azért a fent említett két gárdámmal sem szakítom meg teljesen a kapcsolatot, figyelem majd őket, és segítek, ha kell – mondta fájó szívvel Papp Ferenc, a HTE új mestere, aki az előttük álló munkáról is ejtett néhány szót.

– Jelen pillanatban az az első, hogy rendezzük sorainkat, úgy látom, mentálisan vannak bajok a fiúknál, illetve az állóképességüket is fejlesztenünk kell. Úgy hiszem, a meglévő rutinosabb mag, ifjú helyi tehetségekkel kiegészülve a jelenlegi tizenegyedik helynél sokkal többre képes. Szeretnék magam mellé venni egy pályaedzőt, mert úgy hiszem, sokat segíthet még egy szakember jelenléte. Bízom benne, hogy a játékosok mellém állnak, és közösen hódíthatjuk vissza elvesztett közönségünket. A hét végén a sárospatakiakhoz látogatunk, akik sereghajtókként biztosan le akarják győzni a romokban heverő Böszörményt, de annyit mondhatok, nem adjuk könnyen magunkat! – zárta elszántan a beszélgetést Papp Ferenc.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!