Sport

2011.09.17. 12:09

Vendégként tesznek javítóvizsgát

Szombaton mindkét borsodi NB II-es labdarúgó csapat idegenben küzd a bajnoki pontokért.

Szombaton mindkét borsodi NB II-es labdarúgó csapat idegenben küzd a bajnoki pontokért.A Keleti csoport 5. fordulójában a kazincbarcikaiak Szegedre, a mezőkövesdiek pedig Nyíregyházára látogatnak.

A trénes elvárásai

– Elégedetlen vagyok csapatom elmúlt két hétben nyújtott teljesítményével – mondta Szabó János, a sárga-kékek mestere. – Játékosaimat felnőttként kezelem, közülük többen is rutinosak, kiváló képesséekkel megáldottak, ezért volt meglepő számomra, hogy néhányukon a dekoncentráltság jelei mutatkoztak. Manapság egyik osztályban nem lehet hatvan százalékos teljesítménnyel boldogulni. Szombaton elvárom a gárda tagjaitól, hogy egységes játékkal, harcos erényekkel, tudatos futballal szerezzen Szegeden pontokat, vagy pontot.

A KBSC-ben Dávid részleges bokaszalag szakadása miatt nem szerepelhet, rajta kívül Komlósi B. és Horváth Sz. bajlódott kisebb sérüléssel, míg Kovács Bence kezdőként élete első NB II-es mérkőzésén lép a gyepre.

Befolyásolta

A kövesdiek a múlt héten hazai pályán 3-0-ra kikaptak a Békéscsabától, ma Nyíregyházán akarnak javítani.

– Minden csapat életében előfordulnak kudarcok – közölte Huszák Géza, a kövesdiek vezető edzője. – Megnéztem a felvételt: a 2. percben százszázalékos büntetőt nem adott meg nekünk a játékvezető, aki ezzel döntően befolyásolta az eredményt, ráadásul pedig jogtalan volt Irhás az első sárga lapja, amelyet később még egy követett, majd jött a piros. De nem ebben keresem a hibát! Sok meccset vívunk, hiszem és tudom, hogy Nyíregyházán javítani fogunk. Igyekszünk meglelelni a várakozásoknak, persze tisztában vagyunk vele, hogy nyeretlen ellenfelünk nincs könnyű helyzetben, nyilván ellenünk próbál meg javítani. De mi erősek vagyunk és nyerni fogunk!

Az MSE-ben Jeremiás és Vámosi sérült, Irhás pedig eltiltása miatt nem szerepelhet.

- ÉM-KT -


A pályán

Szeged 2011 – Kazincbarcikai SC (szombat, 16.00)

A KBSC tervezett csapata: Tarr – Toplenszki, Komlósi B. (Nyisalovits), Konate, Nyitrai – Kovács B., Fehér B., Borbély, Tátrai – Bene, Kovács P.

Az edző tippje: 1-1.

Nyíregyháza Spartacus – Mezőkövesd-Zsóry (szombat, 16.00)

Az MSE várható összeállítása: Szántai – Ur, Kaszás, Elek, Sivák – Bagi, Zováth, Lakatos, Hamar – Olasz D. (Palásthy), Török (Lipusz).

Az edző tippje: 0-1.

Svájcban

Szabó János örömhírrel jelentkezett: „Badalik Szabolcsot meghívták a magyar strandlabdarúgó válogatottba! Így három napra Svájcba utazott, a műfaj hazai legjobbjaival.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!