Sport

2010.09.08. 22:53

Párosban nem lesz címvédés

<p>Ezúttal nem sikerült a fordítás szetthátrányból, kiesett az első helyen kiemelt magyar duó, amely a második szettben ugyan három meccslabdát is hárított, de végül felülkerekedett a brazil ellenfél.</p>

Ami egyéniben kétszer sikerült, az a páros negyeddöntőjében nem jött össze Fucsovics Mártonnak – és partnerének, Zsiga Mártonnak – az amerikai nyílt teniszbajnokság, az US Open junior fiú mezőnyében: szetthátrányból ezúttal nem sikerült nyerni.

Fucsovics életében először veszített párosmérkőzést Flushing Meadows-ban, hiszen tavaly „elsőbálos” résztvevőként meg sem állt a tornagyőzelemig a Grand Slam-viadalon – szerda késő estére az is kiderült, hogy a tajvani partnerével szerzett címét nem tudja megvédeni Marci. A brazil Guilherme Clezar és Tiago Fernandes elleni csata első játszmáját a dél-amerikaiak nyerték 6:3-ra, majd a másodikban 5:4-es vezetésüknél három meccslabdához jutottak, miközben Fucsovics szervált. Az első helyen kiemelt mieinknek 15:40-ről sikerült az egyenlítés, a harmadik meccslabda annak volt köszönhető, hogy párosban 40:40 után egyetlen labda dönt az adott játék sorsáról, ezt a labdamenetet a magyarok nyerték. Végül a második szettben rövidítésre került sor, amit 8–6-tal abszolváltak Marciék.

Ebben a versenyszámban a döntő szett az úgynevezett super tie-break, vagyis a tíz nyert pontig tartó rövidítés. Ezt jobban kezdték a mieink, 4–3-nál Marci úgy szerválhatott kettőt, hogy brékelőnyben voltunk, de innentől kezdve egyetlen pontot sem szerzett a magyar egység, amely végül 6:3, 6:7, 10–4-es vereséget szenvedett.

Miután a lányoknál Babos Tímea egyesben kiesett, így már csak – ugyancsak Babos révén – lány párosban és fiú egyesben érintettek a magyarok, Utóbbi versenyszámban az amerikai Mitchell Frankkal csütörtökön küzdő Fucsovics Márton révén, a tét a nyolc közé jutás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!