Sport

2007.12.08. 15:44

Vinokurov mégsem indul Pekingben

<p>Bejelentette visszavonulását Alexandr Vinokurov, kazah kerékpáros pénteken.</p>

A 34 éves versenyzőt csütörtökön tiltotta el egy évre a kazah kerékpárszövetség, miután megbukott egy doppingvizsgálaton az idei Tour de France-on. Az eltiltás a lebukástól, vagyis 2007 júliusától tart, ami azt jelentette volna, hogy a sportoló indulhat a jövő évi pekingi olimpián, Vinokurov azonban úgy döntött, hogy visszavonul.

"Befejeztem a versenyzést. Ez a végleges döntésem. Sajnálom, hogy így kell véget érjen a karrierem, de szeretném megvédeni a becsületem. Be fogom bizonyítani, hogy nem vagyok bűnös" - nyilatkozta Vinokurov pénteki sajtótájékoztatóján.

Vinokurovtól július 21-én vettek vért, miután megnyerte az aznapi szakaszt a Tour de France-on. A vizsgálat során kiderült, hogy a kerékpáros a verseny előtt vérátömlesztésen esett át. Ez az eljárás szigorúan tiltott a sportban. A versenyzőt a lebukás után azonnal kirúgta csapata, az Asztana. Néhány nappal később pedig a többi kerekesét is visszahívta a Tour de France-ról a kazah istálló.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!