Sport - Foci

2019.03.19. 09:50

Összetartó csapatmunkával készül a válogatott

Budapest - Csütörtökön este Európa-bajnoki selejtezőt játszik a magyar labdarúgó-válogatott.

Budapest - Csütörtökön este Európa-bajnoki selejtezőt játszik a magyar labdarúgó-válogatott.

Az Európai Labdarúgó-szövetség fennállása óta először mind az 55 tagország részt vesz a héten kezdődő selejtezőkön, hogy eldöntsék: melyik lesz az a 20+4 ország válogatottja, amely részt vehet a 2020-as, 60. labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében. Magyarország labdarúgó-válogatottja – amelynek tagjai vasárnap este találkoztak néhány kivételtől eltekintve Telkiben – az E jelű selejtező csoportba nyert besorolást Horvátország, Szlovákia, Wales és Azer­bajdzsán társaságában.

Nagyszombaton

Együttesünk csütörtökön 20.45-től Nagyszombaton Szlovákiával mérkőzik meg, majd 24-én, vasárnap 18.00-tól a világbajnoki második horvátokat látjuk vendégül Budapesten a Groupama Arénában. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 9 hazai és 17 légiós játékost hívott meg. Akik közül Kádár Tamás éppen a hétfő délutáni sajtótájékoztató előtt esett be az edzőközpontba, míg a két amerikai légiós, Baráth Botond és Németh Krisztián kedden csatlakozik játékostársihoz. Ahhoz, hogy a mieink a jövő év márciusában befejeződő selejtezőkből tovább léphessenek, és játszhassanak az idei év végén átadásra kerülő Puskás Ferenc Stadionban, három csapatot kellene megelőzniük a csoportjukban.

Olyan játékosok vannak itt Telkiben, akik minden szempontból megfelelnek a kívánalmainknak.” Marco Rossi

Ezt a célt fogalmazta meg Marco Rossi kapitány is, aki a tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte: bár néhányan kisebb sérülésekkel bajlódnak, ám csütörtökre mindenki készen fog állni a mérkőzésre. A szlovákok elleni találkozó azért is fontos, mert erőt és hitet adhat a csapatnak, ha sikerül nyerni északi szomszédaink ellen.

A taktikát nem

– A taktikát természetesen nem fogom most ismertetni – jelentette ki a kapitány. – De ez, valamint a lélektani felkészítés lehet a döntő fegyver ezen a találkozón. Ha nem hagyjuk presszionálni magunkat, a ránk jellemző, összetartó csapatmunkával sikeresek lehetünk! Alaposan feltérképeztük ellenfelünket, tudjuk, hogy Pavel Hapal személyében új kapitányuk van, és hogy három kiválóságuk – Nemec, Skrtel és Hubocan – lemondta a válogatottságot, de ez nem téveszt meg minket. Látva a keretet, remek játékosok alkotják azt, de felkészültünk belőlük.

A továbbiakban a kapitány arról szólt: tudja, hogy Olaszországhoz hasonlóan Magyarországon is mindenki szövetségi kapitány, látja, hogyan állítják össze a csapatot az „alkalmi” edzők.

– Tudom azt is: van, aki szereti Dzsudzsákot, van, aki kimondottan nem. Tény, hogy a csapatkapitány csaknem egy hónapja nem játszott, de amikor a magyar bajnokságban téli szünet volt, éppen abban az időben szerepelt kiválóan a baloldali játékos. Egyébként is, nálam nem a név, hanem az aktuális forma dönt, ezt pedig az edzéseken észlelem majd. Itt van a fiatal Szoboszlai Dominik, akit miután az elmúlt év végén nem hívtam be a keretbe, csaknem a fejemet vették. Elmondtam akkor: még nem érett meg a kerettagságra. Most viszont itt van, és remek formában érzi magát. Örülök, hogy duzzad az erőtől és az önbizalomtól, ilyen játékosokra van szükségünk! Azt is el kell mondanom: mindenkit, aki a keretben van, alaposan megfigyeltünk, többségüket élőben is. Ezért nyugodt szívvel mondhatom: olyan játékosok vannak itt Telkiben, akik minden szempontból megfelelnek a kívánalmainknak, és akikről tudom, alkalmasak, hogy megvalósítsák az általam kidolgozott taktikát! Kevés az időnk, ráadásul a szlovákok elleni meccs után már jönnek is a horvátok. Mindkét mérkőzésre úgy készítem fel a fiúkat, hogy a győzelemért lépjenek pályára, és adják ki magukból mindazt, amit tudnak! Hogy ez mire lesz elég, azt meglátjuk csütörtökön, illetve vasárnap – mondta a szövetségi kapitány.

ÉM-TZ


A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferenváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Vidi). Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas), Bese Barnabás (Le Havre), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lang Ádám (CFR Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinicius (Vidi). Középpályások: Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Vidi), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Vidi), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg), Támadók: Balogh Norbert (APOEL), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Holender Filip (Bp. Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros).


A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott programja:

Március 21. (csütörtök) 20.45: Szlovákia – Magyarország.

Március 24. (vasárnap) 18.00: Magyarország – Horvátország.

Június 8. (szombat) 18.00: Azerbajdzsán – Magyarország.

Június 11. (kedd) 20.45: Magyarország – Wales.

Szeptember 9. (hétfő) 20.45: Magyarország – Szlovákia.

Október 10. (csütörtök) 20.45: Horvátország – Magyarország.

Október 13. (vasárnap) 18.00: Magyarország – Azerbajdzsán.

November 19. (kedd) 20.45: Wales – Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!