Sport - Foci

2012.01.15. 16:12

Szerencsen szárnyalt a KBSC

Az Abaújszántói Városi Sportegyesület teremlabdarúgó emléktornát rendezett a szerencsi sportcsarnokban.

Az Abaújszántói Városi Sportegyesület teremlabdarúgó emléktornát rendezett a szerencsi sportcsarnokban.Teljesen megtelt vasárnap a Kulcsár Anita sportcsarnok, a lelátón mintegy hatszáz néző foglalt helyet, néhány érdeklődőnek pedig már csak a küzdőtéren maradt hely. - A névadók a barátaim voltak - mondta id. Soltész Zoltán, az esemény főszervezője. - Sajnos Bodnár Lászlóról, Juhász Tiborról, Lippai Lajosról és Trombitás Istvánról már csak múlt időben beszélhetek, viszont számomra nagyon fontos, hogy emléküket ápoljam, ápoljuk. Valamennyien nagyszerű sportemberek voltak, akik sokat tettek a labdarúgásért, ezért mindig fejet fogok hajtani előttük.

Próbázók és betegek

A szurkolók döntő része a DVTK-ra volt kiváncsi. A piros-fehéreket szinte mindenki megállította: játékosaik hogyléte felől sokat érdeklődtek és még a legendás Veréb György is alig győzött válaszolni a kérdésekre. Viszont minden kétséget kizáróan Benczés Miklós vezetőedző volt a legnépszerűbb diósgyőri, akit csak két meccs között tudtunk ,,leltározás ürügyén" félrehívni. - A napokban nálunk járt próbázók közül Tóth M.-től elköszöntünk, Vágit viszont tovább teszteljük - közölte a fiatal szakember. - Ugyancsak megnézzük, hogy mit tud a 22 éves brazil Bernardo. Abdouraman még nincs velünk, a hét végére vártuk érkezését, remélem, hogy minél előbb újra itt lesz. Van két betegünk is: Budovinszky mandulagyulladása, Carreno pedig 39 fokos láza miatt nem szerepelt Szerencsen, számukra felmentést adott az orvos. Újság még Diósgyőrött, hogy elkészült az új műfüves pályájuk, amelyen edzéseiket tartják. A DVTK szombaton már szabadtéren is bemutatkozik, Lippaiék ellenfele ekkor a Kazincbarcikai SC csapata lesz.

Magabiztosan

Az emléktorna előcsatározásai nem hoztak meglepetést, a DVTK fölényesen, a Kazincbrcikai SC pedig ha nehezen is, de a papírformának megfelelően megnyerte találkozóit, így mindkét alakulat a döntőbe jutásért mérkőzhetett. Az elődöntőben Tiszáék újra tanári módon adták elő a parkettáncot, a sárga-kékek pedig küzdenitudásból és ,,tili-toliból" vizsgáztak ötösre. - Jól választottam vasárnapi elfoglaltságot, a meccsek magas színvonalúak és élvezetesek - lelkendezett az egyik kapu mögött Kukta János, a megyei I. osztályban szereplő Gönci VMSE technikai vezetője. A finálé - mely előtt már egy gombostűt sem lehetett leejteni a csarnokban - adta a habot az emléktorna ,,tortájára": a kazincbarcikaiak olyan produkcióval rukkoltak elő, hogy még a DVTK-hívei is fejet hajtottak előttük.

Badalik már nincs

Az NB II-es KBSC keretében történt változásról Szabó János vezetőedző számolt be: ,,December 31-én lejárt Badalik Szabolcs szerződése és azt közös megegyezéssel nem hosszabbítottuk meg. Nem maradunk támadó nélkül, hiszen szerdán próbajátékra érkezik hozzánk Edoduard Ndjodo, aki játszott már az FTC-ben, a Budapest Honvédban, Siófokon és Tatabányán is. A tunéziai nemzetiségű csatár eddig kilenc gólt szerzett az NB I-ben, esetleges szerződtetéséről később döntünk." A vezetőedző szavait László János tulajdonos toldotta meg: ,,Még két támadót szemeltünk ki, nevekkel azonban egyelőre nem szolgálhatok."

 

 


Jegyzőkönyv

A-csoport: Abaújszántó - Szerencs 7-1, DVTK - Szerencs 9-0, Abaújszántó - DVTK 2-5.  

B-csoport: Erdőbénye - Tállya 5-3, Kazincbarcikai SC - Erdőbénye 2-1, Kazinbarcika - Tállya 4-3.

Az 5. helyért: Tállya - Szerencs 11-1.

Az első elődöntőben: DVTK - Erdőbénye 10-4.

A második elődöntőben: Abaújszántó - Kazincbarcikai SC 0-4.

A 3. helyért: Erdőbénye - Abaújszántó 4-4, büntetőkkel 2-1.

Az 1. helyért: DVTK - Kazincbarcikai SC 3-5 (1-2).

V.: Németh Z. G.: Bogáti, Takács, Lippai, ill. Horváth Sz. (2), Borbély, Nagy G., Mbei.

Különdíjak, gólkirály: Palencsák Péter (Erdőbénye) 8 góllal. Legjobb kapus: Olajos Attila (Erdőbénye). Legjobb mezőnyjátékos: Tisza Tibor (DVTK). A legjobb abaújszántói játékos: Németh Béla.


ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!