Sport - Foci

2011.11.04. 20:59

Egy picit mást kellene játszani

Tisza Tibor szavai a beilleszkedésről, a döntéséről, az idegenbeli sikerről, a Vasas meccsről.

Tisza Tibor szavai a beilleszkedésről, a döntéséről, az idegenbeli sikerről, a Vasas meccsről.Szombaton lesz pontosan két hónapja annak, hogy Tisza Tibor, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának a játékosa lett. A diósgyőriek csatárát a labdarúgó NB I 15. fordulójában a Vasas elleni, idegenbeli, szombaton 15 órakor kezdődő meccs előtt, nem csak az összecsapásról kérdeztük. Elsőként arra voltunk kíváncsiak, hogy az Észak-Magyarországnak adott legutóbbi nyilatkozatában (a Pécs ellen 4-0-ra megnyert meccset követően, amelyen 2 gólt szerzett) a beilleszkedés nehézségeire tett megjegyezésének mi volt a mögöttes tartalma.

– Szeretem magam körül a kialakult rendet, a biztos pontokat, és eltartott néhány hétig, amíg a lakhatási ügyem rendeződött – mondta Tisza Tibor. – Persze nem arról van szó, hogy nem volt hol laknom, hiszen volt szállodai szobám, de a lakáskereséssel, illetve ennek megtalálásával, majd a festésével is elment egy kis idő. Ez az egyik. A másik, hogy a közösségbe is be kellett illeszkednem, és a pályán a játékban is rá kellett találnunk egymásra a társakkal. De úgy érzem, hogy ezen már túl vagyunk, éppen ma mondtam Veréb Gyuri bácsinak, hogy úgy érzem, igazán rendben van minden körülöttem.

Arra a kérdésre, hogy két hónap távlatából hogyan látja azt, hogy jól döntött-e, amikor a külföldi lehetőségre várás helyett a Diósgyőrt választotta, a csatár így felelt:

– Nem gondolkozom már ezen, volt egy döntési helyzet, erre indultam el, és most itt kell a lehető legtöbbet kihoznom magamból, hogy sikereim legyenek. Persze nem elsősorban magamért, hanem a csapatért. Egyébként rendkívül sok pozitív impulzus ért az elmúlt két hónapban, és örömmel mondhatom, hogy a játékosok, a szakmai stáb és a vezetőség is adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Olyan pozícióban vagyunk a bajnoki tabellán, ami jó alapokat ad a következő szezonra. Úgy vélem, hogy egy jó téli alapozást követően tavasszal még nagyobb dolgokra lehet képes a csapat.

Meg kell tanulni

Abban a kérdéskörben, hogy mi kellene ahhoz, hogy a DVTK első idegenbeli mérkőzését megnyerje a szezonban, Tisza Tibor így válaszolt:

– Nincs külön idegenbeli bajnoki tabella, az összeredménysor határozza meg a bajnoki helyezést, és ez alapján az látszik, hogy a DVTK nagyon jól teljesít. Ha nyertünk volna van még két meccset idegenben, akkor akár már az első hely környékén lehetnénk, de azért egy olyan csapattal szemben, amelyik tavaly még a másodosztályban játszott, ez azért túlzott elvárás. Csodák nincsenek a fociban sem, de megtanulható hogyan lehet idegeneben meccset nyerni. Vendégcsapatként nem kell, hogy az legyen a cél, hogy játékunkkal kiszolgáljuk a közönséget, elég lenne az is, ha taktikus focival gyűjtenénk be a három pontot. Ennek során az elsődleges cél, hogy lehetőleg hozzuk le kapott gól nélkül a meccset, vagyis a védekezés legyen stabil, illetve a megszerzett labdákkal igyekezzünk eredményesek lenni. Egy picit mást kell játszani, mint otthon, annak ellenére, hogy sok olyan játékosunk van, aki nagyon szeret a szó szoros értelmében játszani.

Arra a kérdésre, hogy mire számíthatnak a DVTK csapatát elkísérő szurkolók a Fáy utcában, Tisza Tibor ezt felelte: ,,számszerű tippre nem vállalkozok, de szerintem nyerni fogunk.”

ÉM-BCs


Az NB I 15. fordulójában a Diósgyőri VTK a Vasas-HÍD otthonába látogat szombaton 15 órától. A mérkőzésről élőben tudósítunk. Ön szerint mi lesz a meccs végeredménye?

A Vasas elleni mérkőzésre utazóknak ad segítséget a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság tájékoztatója, amit változtatás nélkül közlünk.

Szombaton 15 órától Budapesten, az Illovszky Stadionban lép pályára a DVTK. A piros-fehéreket várhatóan szépszámú nézősereg kíséri majd el a fővárosba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!