Sport - Foci

2008.06.16. 16:15

Nincsenek Rossik és Zidaneok

<p>Budapest – ,,Győzelem, vagy halál!": a C csoportból még három együttes juthat tovább.&#160;Kedden este az egyik (vagy mindkét) legutóbb világbajnoki döntős csapat (Olaszország, Franciaország) elbúcsúzhat a foci Eb további küzdelmeitől.</p>

– Már az Európa-bajnokság előtt is sokan elmondták, hogy a C csoport lehet az egyik legizgalmasabb. Így lett és úgy néz ki, hogy ez az egyik, ha nem a legerősebb csoport. Jogos is az úgynevezett halálcsoport elnevezés – jelentette ki állandó Eb-szakértőnk Temesvári Miklós, a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőbizottságának elnöke. – Általánosságban elmondható, hogy mind az olaszok, mind pedig a franciák eddig elmaradtak a várakozásoktól. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az olaszokat jelentős játékvezetői tévedések is sújották és bizony a franciák sem kaptak meg egy jogos büntetőt a hollandok ellen.

Nehéz megjósolni, hogy milyen eredményt hoz a két futballnagyhatalom kedd esti összecsapása, mégis úgy érzem, hogy az fog nyerni, amelyik jobban akarja a sikert. Bizonyosra veszem azt is, hogy a másik stadion történéseire is nagyon figyelni fognak majd. Hogy miért tart itt most mindkét csapat? Mindkét együttesből hiányoznak a nagy egyéniségek. Olyan játékosok, akik jó csapatjáték mellett eldönthetnek egy-egy nagy tornát. Kiváló labdarúgók vannak mindkét oldalon, de nincsenek Rossik, Tottik, vagy éppen Platinik és Zidaneok .

Szenzációsak

De térjünk át arra a párosításra (Hollandia – Románia), amelyből akár mindkét csapat győztesen jöhet ki – a továbbjutás szempontjából.

– A hollandok szenzációsan játszanak. Életveszélyesen kontráznak és bizony szerencséjük is van – fogalmazott a szakember. – Sokan felvetik a holland mester, az egykori kiváló játékos, van Basten szerepét. Edző voltam én is, nem akarom kisebbíteni a kvalitásait, de néha túlértékelik a szövetségi kapitányok szerepét. A döntő a játékosállomány! A kérdés most az, hogy a hollandok milyen csapattal futnak ki a románok ellen. Ez fontos lehet, hiszen nagy tétnél a őportugálok sem kaptak volna ki Svájctól. Szerintem a hollandoknál is lesznek pihenő játékosok, ám ennek ellenére komolyan fogják venni a meccset. Az edző nyilván nem fogja azt mondani, hogy nem kell nyerni. Azaz az Oranje nem a legjobb csapattal fut majd ki, de a játszóknak is lesz sikerélménye.

Arra a felvetésünkre, hogy a két egy időben zajló találkozó közül melyiket választja, Temesvári Miklós elárulta: ,,Két nővel lehet egyszerre együtt lenni, de két futballmeccset nem lehet egyszerre nézni"...

A kapusokról (is)
A Budapesten élő MLSZ tisztségviselő úgy látja: a kapusokat megviseli, megviselte az elmúlt szezon, ezért a sok nagy hiba és baki. ,,Lehet arra fogni, hogy ilyen az idő, vagy csúszik a labda, de felesleges. Néhány hálóőrnél hiányzott a motiváció, és látható volt a pszichés fáradtság is. Persze vegyes a kép, hiszen vannak kiváló egyéni teljesítmények is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!