Sport - Foci

2008.06.16. 18:10

Del Piero és Pirlo is kikerült a kezdőből

<p>Az olasz lapok értesülései szerint Alessandro Del Piero és Andrea Pirlo is kikerül az olasz válogatott kezdőcsapatából a keddi, franciák elleni sorsdöntő Európa-bajnoki mérkőzésen.</p>

Az "azzurriknak" mindenképpen nyerniük kell a franciák ellen, hogy életben maradjanak a továbbjutási esélyei. Roberto Donadoni szövetségi kapitány a hollandok elleni nyitómeccs után is öt helyen megváltoztatta a kezdő tizenegy összetételét, és most úgy tűnik, a franciák elleni derbi előtt is erre készül.

Del Piero csalódást keltően játszott a románok elleni döntetlen alkalmával, ezért az olaszok trénere úgy döntött, Antonio Cassano veszi át a helyét. Simone Perrotta is a kispadon fog kezdeni, és a helyi média szerint Pirlo is hasonló sorsra jut. Donadoni valószínűleg Gennaro Gattusónak és Massimo Ambrsoininek szavaz majd bizalmat a középpályán, bár az ő produkciójuk sem volt meggyőző a hollandok elleni 3-0-s vereség alkalmával.

Mauro Camoranesi szereplése egyelőre kérdéses. A Juve klasszisa remekül játszott a Románia ellen, de ha hinni lehet az újságoknak, akkor előfordulhat, hogy Antonio Di Natale szerepel majd helyette.

Azzal, hogy Del Piero kikerült a csapatból, ismét Gianluigi Buffon karjára kerülhet a csapatkapitányi karszalag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!