Sátoraljaújhely hírei

2018.12.06. 14:55

Megújulnak az újhelyi otthon toronysüvegei

Sátoraljaújhely - Évtizedes probléma oldódik meg a beruházással.

Sátoraljaújhely - Évtizedes probléma oldódik meg a beruházással.

Tízmillió forintos támogatásból megújulnak a sátoraljaújhelyi Szent Anna Szeretetotthon toronysüvegei. Egy máriapócsi központú görögkatolikus szerzetesi közösség, vagyis a Nagy Szent Bazil Rendi Nővérek fenntartása alatt működő intézmény régóta küzdött azzal a problémával, hogy az egykori Dókus-kastélyból kialakított otthon jellegzetes tornyai beáztak.

Freiné Stumpf Henrietta, az intézmény vezetője lapunknak elmondta, az épület a megalapításakor, vagyis a kilencvenes évek közepén esett át jelentős felújításon, ám akkor a süvegeket nem sikerült megfelelően leszigetelni. Emiatt azok nem álltak ellen kellőképpen a csapadéknak. Bár mindig végeztek kisebb-nagyobb felújításokat az épületen, erre nem jutott elég pénz. 2017-ben az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő kiírt egy olyan támogatási lehetőséget, amivel az intézmény élni tudott. Sikeres pályázatuk eredményeképpen tízmillió forintot nyertek, amiből végre elkezdődhetett a munka. Ez most is tart, jelenleg a dísz­műbádogos dolgozik, de az eredmény részben már most is látszik. Reményeik szerint a napokban befejeződhet a felújítás – közölte az intézményvezető. Hozzátette: vannak további terveik is. Most azon dolgoznak, hogy az első emeleti nyílászárókat kicserélhessék, valamint a fürdőszobák egy részét akadálymentesíthessék. A Szent Anna Szeretetotthonban 54 idős embert ápolnak és gondoznak.

ÉM-BSZA


[related-post post_id="4072070"]

[related-post post_id="4071888"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!