Sátoraljaújhely hírei

2018.02.27. 10:01

Sátoraljaújhelyi kórházügy: „csak átmeneti volt a működési zavar”

Sátoraljaújhely - Három főállású orvosra lenne szükség az újhelyi kórház csecsemőosztályán.

Sátoraljaújhely - Három főállású orvosra lenne szükség az újhelyi kórház csecsemőosztályán.

A hét végén kis túlzással az egész országot foglalkoztatta, mi lesz a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyerekosztályának a sorsa, hiszen pénteken a kórház vezetése közleményben tudatta, bizonytalan ideig szünetel a betegellátás az osztályon.

A probléma megoldódott

Hétfőtől azonban a csecsemő- és gyerekosztályon folytatódott az ellátás. Erről tartottak hétfőn délben sajtótájékoztatót a sátoraljaújhelyi kórházban.

– Az újhelyi kórház csecsemő- és gyerekosztályának a problémája megoldódott – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Az osztályon zavartalanul folytatódik az ellátás. Múlt héten egy személyes, családi probléma miatt állt elő a hét végi helyzet, de a szünet alatt is folytatódott az újszülöttek ellátása és felügyelete. A térségben dolgozó háziorvosok segítségének köszönhetően nem maradt ellátatlan beteg a régióban. Azt szeretném hozzátenni, nem szerencsés dolog, hogy ezt a kórházi helyzetet kampánycélokra használták fel.

– Azt tapasztaltam, egy kórház helyzete csak akkor kerül reflektorfénybe, amikor kampányidőszak van – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Kevesen emlékeznek rá, néhány évvel ezelőtt a sátoraljaújhelyi kórház hatalmas tartozást halmozott fel. Akkor valamennyi önkormányzatot megkerestem, amely a kórház ellátási területébe tartozik, erejükhöz mérten segítsenek a kórháznak a szorult helyzetében. Voltak, olyanok, akik akkor válaszra sem méltattak, nagyon kevés segítséget kaptunk, és a híradások sem erről szóltak. Az újhelyi önkormányzat már nem a fenntartója a kórháznak, de kötelességünknek érezzük, hogy erőnkhöz mérten támogassuk a kórház működését, hiszen az itt élők gyógyulásának minőségéről van szó.

Jött a segítség

– dr. Abdul Gafor Faris, a csecsemő- és gyerekosztály osztályvezető főorvosa közel húsz éve dolgozik a kórházunkban – mondta dr. Kovács Lajos, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház megbízott főigazgatója. – Rendkívül nagy teherbírással és empátiával végzi a feladatát. Évek óta ő az osztály egyedüli főállású orvosa. Szerdán bejelentette, nem tudja ezt a feladatot vállalni, emiatt voltunk kénytelenek ideiglenes megoldást választani. Hétfőtől a főorvos úr ismét munkába állt, így a másik öt részmunkaidős orvossal együtt az osztályt maradéktalanul működtetni tudják. A mostani eset nagy visszhangot kapott, arra viszont nem emlékszik senki, hogy kevesebb mint egy évvel ezelőtt a gyerekosztály működését a személyzeti feltételek hiánya miatt több hétre fel kellett függeszteni. Akkor és most sem volt azonban olyan beteg, aki ellátatlan maradt volna, köszönhetően annak, hogy szakorvosok siettek a segítségünkre az átmeneti időszakban. Természetesen keressük a megoldást, és a kórház jelenleg is főállású orvosokat keres a gyerekosztályra, ahol a biztonságos működéshez legalább három főállású orvosra lenne szükségünk.

ÉM-BG


[related-post post_id="3778096"]

[related-post post_id="3777419"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!