Sárospatak hírei

2018.05.31. 12:20

Sárospatakon is van műfüves pálya

Sárospatak - Még egy ütemet beterveztek, és ha ez is megvalósul, akkor teljesen megújul a sporttelep.

Sárospatak - Még egy ütemet beterveztek, és ha ez is megvalósul, akkor teljesen megújul a sporttelep.

Átadták az STC Sporttelepen az új 90×53 méteres műfüves, villanyvilágítással ellátott labdarúgópályát, a füves centerpálya négy fedett lelátórészét (amelyek együttesen 600 főt képesek befogadni), valamint a szabadtéri kondiparkot. A beruházás 190 millió forintba került, az összeget az állam biztosította, a kivitelezést a Bodkö Kft. végezte.

Kicsik voltak, vannak

Aros János, a város polgármestere az ünnepélyes eseményen többek között úgy fogalmazott: tíz éve kezdték el azt a koncepciót, amely során az utánpótlás-fejlesztés érdekében az infrastrukturális háttér javítását tűzték ki célként. Az utóbbi években, ezt megelőzően már történt két lépés ezen a téren, ugyanis előbb a centerpályát újították fel, aztán második ütemben megcsinálták a rekortánpályát, az öltözőt, benne egy modern ökölvívó résszel.

Felszálló ágban

A városvezető számításai szerint a most befejezett építéssel együttesen közel 1 milliárd forint értékű volt a fejlesztés, nagy részben a tao-nak, kisebb részben a kormánytámogatásnak köszönhetően. Aros János örömét fejezte ki amiatt, hogy a több, kisebb műfüves pálya mellett már nagy küzdőterük is van.

Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője szerint megérdemli a város, hogy az idegenforgalom mellett a sport is támogatásban részesüljön, s hozzátette azt is: Patak a sportfejlesztés terén felszálló ágban van. A képviselő köszönetet mondott Aros János polgármesternek és Krai Csaba STC-elnöknek a munkáért, valamint hangsúlyozta a magyar kormány ifjúsági- és sportpolitikáját, amelyek kiemelt területek.

- MI -


A negyedik

Krai Csaba, az STC elnöke azt mondta, hogy tervben van a negyedik ütem megvalósítása is, amely egy kiszolgáló­épület lenne a műfüves pálya szomszédságában, az öltözőkön kívül orvosi-, és doppingszobával kiegészülve. A komplexum 300-350 millióba kerülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!