Putnok hírei

2018.07.18. 10:52

Kondigépek a Péczeli Parkban Putnokon

Putnok - A városi egyesület és az önkormányzat közös összefogásának az eredménye lett a szabadtéri edzőpark.

Putnok - A városi egyesület és az önkormányzat közös összefogásának az eredménye lett a szabadtéri edzőpark.

A putnoki önkormányzat azon dolgozik, hogy a Péczeli Parkban vala­mennyi korosztály megtalálja magának a kedvére való mozgásformát, a terület igazi közösségi térré, szabadidőközponttá alakuljon.

Eltökélt szándékunk, hogy tovább fejlesszük ezt a területet.” Jeddi József

Ehhez a legnagyobb lépést a Városi Tanuszoda megépülése és átadása jelentette. A létesítményt első körben az általános iskolás diákok vették birtokba, de most már a lakosság számára is elérhetőek a szolgáltatások.

Az eltelt fél év távlatában kijelenthető, hogy egyre többen járnak az uszodába, nemcsak a diákok, hanem a felnőtt korosztály is.

Folyamatos fejlesztések

– Eltökélt szándékunk, hogy tovább fejlesszük ezt a területet – fogalmazott a Péczeli Parkkal kapcsolatban Jeddi József, a Városgondnokság vezetője. – Még az uszoda átadása előtt elkészült egy kisméretű futballpálya, amit mi csak dühöngőnek hívunk. Felújítottuk az aszfaltréteget, bekerítettük, kulturált környezetet biztosítottunk azoknak, akik futballozni járnak ide. Van egy kis játszóterünk is a Péczeli Parkban, ám itt az idő vasfoga érezteti a hatását. Néhány eszköz már elhasználódott, ezeket le kellett selejtezni, de még ebben az esztendőben pótolni fogjuk őket, mert a kisgyermekes családokra is gondolunk.

A báli bevételből

Jeddi József a Péczeli Parkkal kapcsolatban külön kiemelte: a közelmúltban megérkeztek azok a szabadtéri kondigépek, amelyeket az idei Városi Bál bevételéből vásároltak meg a gömöri városban.

– Ennek az eseménynek hosszú évek óta városszépítési, fejlesztési célokra fordítjuk a bevételét – folytatta a Városgondnokság vezetője. – Idén a szabadtéri kondipark létesítése volt a célkitűzés, amelynek már zajlik a kivitelezése. A befolyt összegből 2 millió forintot felhasználva sikerült megvásárolnunk hét darab eszközt, a kondipark kivitelezését pedig az önkormányzat vállalta magára. Az egyesület és város összefogásának lett az eredménye ez a fejlesztés, amely Putnokon tovább javítja a sportolási feltételeket. Bárki számára elérhető, saját testsúlyos edzések végzésére kiválóan alkalmas. Nem szükséges hozzá anyagi beruházás, csupán egy minimális sportruházat, és máris lehet mozogni, óvni az egészségünket.

A kondiparkkal kapcsolatban az is kiderült, hogy az eszközöket a szabvány szerinti távolságra helyezték el egymástól, a padló pedig gumiburkolatot kapott, hogy a sportolni érkezők sérülésveszélyét minimalizálni tudják. Jeddi József szerint folyamatosan épül, szépül a Péczeli Park, ahol a kiszolgálás színvonalát a korábban létesített parkolókkal igyekeznek teljessé tenni.

ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!