Putnok hírei

2012.11.15. 15:35

A Gömöri Múzeumot ünnepelték

Putnok - A Gömöri Múzeum 25 éves jubileum alkalmából konferenciát tartottak Putnokon.

Putnok - A Gömöri Múzeum 25 éves jubileum alkalmából konferenciát tartottak Putnokon.A jelentős eseményre egész napos programmal várták a vendégeket és a meghívott előadókat. A konferencia Bodnár Márta előadásában Tamás István Tiéd ez az ország című versével vette kezdetét, majd Veres László nyugalmazott megyei múzeumigazgató, egyetemi tanár elnökletével kezdetét vette az egész napot felölelő program.

Tamás Barnabás országgyűlési képviselő, Putnok város polgármestere köszöntőjét követően beszélt a múzeum eltelt időszakban betöltött szerepéről, valamint szólt a jövőbeni elképzelésekről is.

Tóth Arnold a megyei múzeumigazgató helyettese előadásában értékelte a múzeumok helyzetét, valamint kiemelte a megyében található intézmények fontosságát.

É. Kovács László Gömörkutató, festőművész, aki talán a Gömörség legjobb ismerője, előadásában kiemelte, hogy mennyi közbenjárás és fáradságos munka előzte meg a Gömöri Múzeum létrejöttét.

A szépszámú érdeklődők megtekinthették a Putnok Város televízió által összeállított kisfilmet, mely bemutatta a múzeum fejlődésének történetét.

Lenkey István: Putnok és Tompa Mihály viszonyáról tartott előadást. A városházán tartott fogadást követően B. Kovács István Rimaszombat jelképeiről tartott előadást, majd ezt követően Zsuponyóné Ujváry Mária a Gömöri Múzeum és a Holló László Galéria vezetője számolt be az eddig végzett munkájáról. Az esemény zárásaként Ferencz Veronika énekesnő szórakoztatta a konferencia résztvevőit.

A színvonalas rendezvény Putnok Város Önkormányzata, a Tompa Mihály Kulturális Egyesület, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Gömöri Múzeum támogatásával jöhetett létre.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!