hirdetés

2021.11.04. 16:56

Kinek érdemes WIFI-s mosógépet vásárolni?

Az intelligens mosógépek olyan készülékek, amelyek ugyanúgy csatlakozhatnak a saját WIFI-hálózatunkhoz, mint más eszközök, például a táblagépek az okostelefonok. Ezután már távolról is beállíthatjuk a berendezéseket a telefonon vagy táblagépen található alkalmazással, vagy pedig az Alexa vagy a Google Asszisztens segítségével. Cikkünkben a wifis mosógép előnyeiről lesz szó, hogy ezzel segítséget nyújtsunk a megfelelő termék vásárlásához.

Melyik a legjobb mosógép?

Azt kell mindenekelőtt eldönteni, hogy a vezető márkák közül szeretnénk-e választani, és hogy mire akarjuk használni a mosógépet. A hazai online áruházakban a WIFI-vel is rendelkező háztartási gépeknél széles a paletta. A Candy 132 ezer forintért, a Samsung 200 ezer forintért, míg a népszerű Electrolux már 350 ezer forintos áron szerezhető be. Mindegyik modellhez applikáció is tartozik, amelynek segítségével kommunikálhatunk a készülékkel.

A Candy simply-Fi alkalmazásával a ruhák állapotát akár a szabadságunk vagy nyaralásunk alatt is ellenőrizhetjük a táv- és hangvezérlés jóvoltából. A mosógépet akár hangvezérléssel is kezelhetjük okostelefonról bárhonnan, illetve az appon keresztül hasznos mosási tippeket kaphatunk. Az appon a következő funkciók érhetők el:

  • Hangvezérlés
  • Távvezérlés
  • Snap&Wash, amely kép alapján azonosítja be a mosnivalót, és választja ki az erre megfelelő programot
  • Jelzés, hogy mennyi mosószert adagoljunk a gépbe
  • Karbantartási figyelmeztetés, amely nem egyenlő a tisztítással
  • Fotó: pixabay

    Samsung SmartThings

    Miután behelyeztük a ruhákat a mosógépbe, a Samsung SmartThings alkalmazás teljes mértékben átveheti az irányítást. A ciklusválasztástól a mosási javaslatokig mindenről tájékoztatást kapunk.

    Ha az úgynevezett FlexWash modellel rendelkezünk, ez szintén vezérelhető az alkalmazáson keresztül.

    Mennyire fontos az okostelefon az intelligens mosógép működtetéséhez?

    Ha jellemzői és minősége miatt az intelligens mosógép vásárlása mellett döntünk, úgy jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a gép okos funkciói nem érhetők el okostelefon vagy táblagép használata nélkül. Szerencsére az okosgép ugyanúgy is működtethető, mint egy normál mosógép. A beépített LCD érintőképernyő minden fontos információt közöl velünk, azonban jó, ha van nálunk okosmobil, hiszen valamilyen módon párosítani kell az appot az eszközzel. Természetesen tudunk telefon nélkül is mosni, ugyanúgy, mint a normál készülékeknél, viszont a vezeték nélküli működés lényege pont az, hogy szinte bárhonnan ránézhetünk a mosásra. Sőt, a jövő innovációs technológiája nem engedi a fizikai beavatkozást a műveletekbe.

    A mosógépek biztonságosak

    Fontos gondoskodni arról, hogy az új intelligens technológia használatával ne sérüljön a magánéletünk és a biztonságunk. Íme a legfontosabb tippjeink a biztonság megőrzéséhez:

  • Frissítsük az alkalmazást! Ezzel nemcsak a legfrissebb funkciókat érhetjük el, hanem a legújabb biztonsági javításokhoz is így juthatunk hozzá.
  • Mindig csak megbízható helyekről töltsük le az appot, mint az App Store vagy a Google Play, mivel ezek a helyek ellenőrzik, hogy az alkalmazás biztonságos-e.
  • Adatok védelme: néhány eszköz szeretne hozzáférni az adatokhoz, kéretlenül. Klikkeljünk az alkalmazások beállításaira, így engedélyezhetünk vagy elutasíthatunk bizonyos engedélyeket.
  • Legyünk óvatosak a nyilvános WIFI-kkel. Ezek kevésbé biztonságosak, és kiszolgáltatottá tehetik telefonunkat egy hackertámadással szemben.
  • Összegzés

    Az, hogy érdemes-e okosgépet vásárolnunk, végső soron az életmódunktól függ, valamint attól, hogy valóban ki tudjuk-e aknázni az okosgép korábban tárgyalt előnyeit. Ha úgy szoktuk meg, hogy mindent magunk szeretünk végezni, akkor egy klasszikus háztartási gép ideális lehet számunkra. Azonban, ha úgy érezzük, hogy célszerű lépést tartani a folyamatosan fejlődő és változó technológiával, és jó érzés, ha van segítségünk. Meg akkor is, ha sokat utazunk, vagy mindig csak éjszaka érünk haza, amikor a házirend szerint már nem lehet mosni. Mivel az online shopokban hatalmas a választék, nézzünk körül alaposan, és sose felejtsük el a termékgaranciát, mert ha mégis elromlik a mosógép, így nem kell plusz kiadásokkal számolnunk

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában