szponzorált tartalom

2021.03.30. 14:55

Pályázhatnak a rászorulók

Elkezdődtek a tavaszi munkák a fóliasátorban is Hejőszalontán.

Bennünket is érintett a Covid Vírus. A korlátozásokat bevezettük, jegyző asszony bezáratta a hivatalt, csak telefonos vagy nagyon sürgős ügyintézés lehetséges jelenleg is – mondta el Anderkó József Hejőszalonta polgármestere. A közmunkásokat ugyanúgy tovább foglalkoztatjuk (a biztonsági előírások szigorú betartása mellett)- ez nem befolyásolta a gazdasági életünket – fejtette ki. Ezúton is köszönjük a kormány erőfeszítéseit, amit a vírussal szemben tesznek. Településünk lakóinak 15 százaléka már védőoltással védett, egyre több az oltásra jelentkező – hangsúlyozza a polgármester. Hamarosan átadják A hejőszalontai beruházásokat nem zavarta a járvány, tekintettel arra, hogy építőipari beruházásokról van szó. Hat darab szolgálati lakás és szolgáltatóház épült. Egy lakás építése van folyamatban a többi hamarosan átadásra kerülhet, területrendezés van még hátra. Pályázatot fognak kiírni a rászorulók részére a szegregált körben. A nyár elején elkezdődhet a szennyvízberuházás, amelynek a kiviteli terve most készül, jelenleg is egyeztetnek a tervezőkkel. A kisajátítások már megtörténtek, következhet a kivitelezés. Decemberre tervezik a próbaüzemet. Ebben az évben indították el a falugondnoki szolgálatot. Tervezik egy falugondnoki gépjármű beszerzését is a Magyar Falu programban, megnyerték a Rákóczi utca felújításához szükséges összeget is, és a nemrég átadott új orvosi rendelő felszerelésére egymillió forintot.

Nagy szívfájdalma amit már 2004- től próbál elérni az óvoda bővítése. Tavaly meghiúsult, de az idén ígéret van rá, hogy sikerülhet elnyerni a pályázatot. Van egy két csoportos óvodánk, de a szociális létesítményei nagyon szűkösek. Negyvenöt gyerekre van három wc és három mosdó és az öltöző is közös. A pedagógusoknak sincs rendes elhelyezésük – panaszolja a polgármester. A település lakóinak száma folyamatosan nő évek óta, ebben az évben most már településünk is bekerült a falusi CSOK kedvezményezettek körébe – tájékoztatott a polgármester. Elmondta még, hogy a 2020-2021 évben is nagy mennyiségű, közel 250 köbméter tűzifát osztottunk az arra rászorulóknak. Az otthon maradt iskolások és óvodások étkeztetése is folyamatosan működik. Településünkön 60 helyi közmunkásnak biztosítunk folyamatos munkát. Munkájukkal szépítjük és építjük, tartjuk karban közterületeinket és közintézményeinket – számolt be a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában