Járványhelyzet

2020.04.29. 18:34

1 millió liter MOL Hygit szállítottunk ki a stratégiai intézményeknek

Felelős vállalatként, a meglévő eszközeinkkel ott segítünk, ahol épp szükség van rá. Ebben a világméretű járványhelyzetben pedig a fertőtlenítőszer a védekezés egyik legfontosabb eszköze. A járványhelyzet fokozódásával döntöttünk úgy, hogy almásfüzitői üzemünk egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítjuk.

Fotó: Zsocc

A MOL Hygi a kiskereskedelmi hálózatban is elérhetővé vált.

A fertőtlenítőszer most az egyik legkeresettebb termék az egész világon. A MOL ezt a terméket állítja elő itthon, magyar forrásból. Az elmúlt hetekben 1 millió litert szállítottunk ki azokba az intézményekbe, amelyeket az Operatív Törzs jelölt ki, elsősorban kórházakba, egészségügyi- és közfeladatot ellátó intézményekbe, közlekedési vállalatokhoz, hogy segítsük a koronavírus-járvány megfékezését. Emellett a MOL adományozásba is kezdett: több ezer liter fertőtlenítőt kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt is. A Magyar Máltai Szeretetszolgálatot az anyagi támogatás mellett többek közt használt laptopokkal és telefonokkal is segíti, illetve a Magyar Vöröskereszt véradókamionjához biztosít üzemanyagot.

Az MOL Petrolkémia 200-200 liter terméket ajánlott fel a tiszaújvárosi önkormányzatnak, amelynek fő felhasználója a Tiszaújváros városi rendelőintézet, valamint egyéb helyi önkormányzati intézmények. Továbbá a Szerencsi Rászorultakért Alapítvány és Tiszapalkonya, valamint Oszlár Önkormányzata is részesült a szállítmányokból. Emellett oktatási intézmények – például a Debreceni Vegyipari Szakképzési Centrum, a Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakképző Iskola, a Miskolci SZC Andrássy Gyula

Gépipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is kaptak fertőtlenítőszert. A közelgő érettségik miatt a tiszaújvárosi iskolákat a fertőtlenítőszerek mellett több mint 1000 orvosi maszkkal is támogatja a vállalat, hogy a tanulók biztonságban vizsgázhassanak.

A MOL az adományozás mellett nagy hangsúlyt fektet dolgozói védelmére is, ezért a magas szintű pandémiás intézkedések mellett 2 liter kézfertőtlenítőt is biztosít minden dolgozója számára.

A MOL Hygi kézfertőtlenítő 200 ml-es kiszerelése múlt hét vége óta elérhető az összes MOL töltőállomáson. Május elejétől pedig érkezik a 2 l-es kiszerelés a kijelölt töltőállomásokra, így a lakosság számára is elérhető a védekezés ezen eszköze. Biztosak vagyunk abban, hogy ezzel a termékkel életeket tudunk megmenteni.

 

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában