Hirdetés

2024.04.12. 11:36

Horgászat a Varbói tónál

Az elmúlt időszakban sor került a tó környezetének rendezésére, hogy a horgászok jobb és tisztább körülmények között tölthessék szabadidejüket.

Varbói tó

Az Önkormányzat 27 db szemetes kukát, 21db tűzrakó helyet, 35 db cigaretta csikk tartót készített el, továbbá vásárolt még 14 db asztalt padokkal, melyek kihelyezésre is kerültek. Havi rendszerességgel telepítenek halakat a tóba. Az itt fogható halfajok: ponty, amur, süllő, csuka, harcsa, keszeg félék és kárász. A ponty és amur fajokból több 10kg feletti példányt is látni. Pontyból több 20kg feletti hal is kifogásra került; természetesen minden alkalommal vissza is kerültek a tóba. Évente süllő fészkeket is raknak le a tóba, ami eddig is szép számban eredményezett ivadékokat. Az országos és a helyi horgászrend betartatását 12 fő rendészeti vizsgával rendelkező halőr végzi, akik nappali és éjszakai beosztásban váltják egymást. Idén négy alkalommal terveznek horgász versenyt a Varbói tónál, melyekről bővebb információt a Varbói Tó Facebook csoportban és az önkormányzat honlapján találhatnak a kedves érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában