Hirdetés

2024.01.30. 11:49

Sajókeresztúr a színes és élhető település

A csapadékvízelvezető árokhálózat, utak újultak meg.

Sajókeresztúr

– Településükön az elmúlt évben a teljes csapadékvízelvezető árokhálózat rekonstrukciója zajlott két ütemben pályázati konstrukcióban, aminek a befejezése áthúzódik az idei évre is – kezdte Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere. 

– Nehéz időszakon vagyunk túl, mert a terveket össze kellett fésülni a lakossági elvárásokkal, ami nem mindig volt zökkenőmentes. Reméljük, hogy a végére érve majd megnyugvással záródik ez a beruházásunk is. A József Attila és a Petőfi Sándor utcák egyes szakaszai kaptak új aszfaltborítást a Magyar Falu Program keretében a Sajóecseg felé vezető külterületi utunk megújulása mellett, amit MVP-s pályázat finanszírozott. A Főtéri játszóterünk kapott újabb elemeket a régiek megújulása mellett szintén a Magyar Falu Program keretén belül. Tovább folytatódik a 200 fő befogadására alkalmas lakópark építése, a befejezését és átadását május-júniusra tervezzük.

A polgármester hozzátette:

Az intézményeinket az elmúlt években felújítottuk, de az iskola épületének a teljes felújítása az idei évre marad, melynek támogatásában nagyon bízunk.

 – A Falusi CSOK-nak köszönhetően és a település adottságait is figyelembe véve sok kisgyermekes család költözött hozzánk, illetve születtek gyerekek. A felújított bölcsődénk és az óvodánk maximális létszámmal üzemel. A települési szociális hálót a képviselő-testület folyamatosan fenntartja, illetve a lehetőségeinkhez mérten bővíti. Támogatást biztosítunk új lakás vásárlóknak, iskolakezdőknek, időseknek és az átmenetileg nehéz helyzetbe kerülőknek. Támogatást nyújtunk az egyházi és civil szervezeteinknek, a közbiztonságot a polgárőrségünk segíti megtartani. Működik a szociális tűzifaprogramunk és megtartunk minden olyan rendezvényt, amihez a településünk lakosai hozzászoktak és szívesen vesznek rajta részt. Az idén elkezdjünk a TOP-PLUSZ pályázati konstrukcióban elnyert települési sportpark, valamint a temető előkert kialakítását. A pályázatok megvalósítása mellett célunk a településünk karbantartása és további színesítése a lehetőségeinkhez mérten, valamint adófizető cégek betelepítése az új ipari parkunkba.

- PR- cikk -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában