Hirdetés

2024.01.25. 11:23

A kreativitásodat kamatoztatnád Érden? Építs karriert marketinges pozíciókban!

A kreativitás egy olyan tulajdonság, ami számos pozícióban kamatoztatható a munkaerőpiacon. Különösen igaz ez a marketing, média és PR kötődésű állásokra, ahol ezen kvalitás az egyik alapvető feltétele a helytállásnak. Ilyen jellegű munkakör betöltésére természetesen Érden és környékén is adódhat lehetőség, mutatjuk melyek a leggyakrabban előfordulók közülük!

Forrás: freepik.com

Fotó: Anna Bizon

Marketing koordinátor

Egy marketing koordinátor meglehetősen sokrétű feladatokat lát el a marketing berkein belül. Felelőssége egyebek mellett a marketingtevékenységek szervezésére és koordinálására, valamint a különböző kampányok végrehajtására is kiterjednek. Mindez több feladatot is magában foglal. A marketing koordinátor ennek értelmében részt vesz a marketingkampányok megtervezésében, beleértve az üzenetek kialakítását, a célcsoportok meghatározását és a kreatív anyagok fejlesztését is. 

Kezeli az online és offline marketingeszközöket, különös tekintettel a céges weboldalra, közösségi média felületekre és hírlevelekre. Koordinátorként és szervezőként részt vesz egyes konferenciákon, bemutatókon vagy kiállításokon, ezzel is hozzájárulva a vállalat népszerűsítéséhez és a kapcsolatépítéshez. Mindezek mellett pedig folyamatosan figyeli a piacot és a versenytársakat, illetve követi az egyes marketingkampányok eredményességét és hatékonyságát. 

Összességében tehát egy igen összetett munkakör, amelynek betöltésére akár Érden és környékén is adódhat mód, például a város álláspiacára specializálódott ErdAllas.hu weboldalán keresztül: https://erdallas.hu/allasok/marketing-media-ujsairas-pr. Itt egyébként volt is már precedens ezen pozíció megjelenésére.

Grafikus

Ugyancsak lehetett már találkozni grafikus állásra vonatkozó hirdetéssel az említett érdi portál felületén. A grafikus az a szakember, aki a vizuális tervezés területén tevékenykedik, és különböző digitális és nyomtatott anyagokhoz készít grafikai elemeket. A munkakörhöz számos kreatív feladat és tevékenység kapcsolódók, kezdve a tervezéstől, egészen a koncepciók elkészítéséig. 

A grafikusok jellemzően változatos projektekben vesznek részt: logókat, illusztrációkat, plakátokat, hirdetéseket, brosúrákat és egyéb vizuális elemeket készítenek a megrendelésekhez igazodva. Feladatuk tehát egyúttal az is, hogy felmérjék az ügyféligényeket, illetve a megvalósítás során kapcsolatban is maradjanak a megrendelőkkel, hogy visszajelzéseket kapjanak a munkájukat illetően. 

Egy ilyen típusú pozíció kapcsán általános elvárás a grafikai tervezőszoftverek magabiztos használata, beleértve olyan programokat, mint például az Adobe Photoshop, Illustrator vagy InDesign. Ezek ugyanis a mindennapos munkavégzés alapvető kellékei. 

Nyomdai előkészítő 

Az említett programok fontos szerepet kapnak a nyomdai előkészítői munkakör esetében is. A pozíció betöltője ugyanis a nyomtatási folyamatok előkészítésében vállal fontos szerepet, ami magában foglalja a grafikai anyagok adaptálását, ellenőrzését és a megfelelő formátumra való alakítását a nyomtatási eljárásokhoz. Ezen feladatok ellátásához, illetve a nyomtatott anyagok minőségi és formai követelményekhez történő igazításához elengedhetetlen a szakmai felkészültség, illetve az említett szoftverek átfogó ismerete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában