Hirdetés

2023.01.20. 14:39

Új hobbit keresel? Megtaláltad!

A szabadidő hasznos eltöltése olyan cél, amiért érdemes tenni. Na igen, de mi van akkor, ha a bélyeggyűjtemény nem vonz? Szerencsére bőven akad elsajátítani és megismerni való. Például a hangszeren játszás olyan tevékenység, ami örömöt okozhat. Nap, mint nap. Annak is, aki adja, tehát játszik, és annak is, aki hallgatja. Persze eleinte előfordulhat, hogy picit unalmas az egyszerűbb dallamok ismételgetése, de idővel gyorsan bővülhet a repertoár.

Forrás: Adobe Stock

Melyik hangszerrel nem lehet mellényúlni?

A gitár kétségtelenül pazar választás. Pengetővel a kézben, napi gyakorlás mellett elképesztően tempós változás és fejlődés érhető el. Akkor sincsen gond, ha esetleg ennyi idő nem jut a gyakorlásra. A lényeg a rendszeresség és persze a lelkesedés. Tanárral haladni ezen az izgalmas úton egyszerűbb, mint egyedül belevágni az ismeretlenbe, de utóbbi sem lehetetlen. Igazság szerint pusztán kitartás kérdése mindez, főleg manapság, amikor az interneten rengeteg oktatóanyag elérhető a témában.

A lényeg a vásárlás során, hogy nem célszerű előreszaladni az időben. Hogy mire gondolunk? Arra, hogy ott kell kezdeni, ahol épp tartunk. A kezdő szint kezdő hangszert érdemel, ami aztán lecserélhető, ha elegendő idő eltelik. A túlságosan komoly hangszer nem szolgálja meg az árát, különösen eleinte. Sőt nem nehéz benne kárt tenni azokban az időszakokban, amikor a profizmus még csak távoli vágyálom csupán. De elkeseredni sem ildomos, mert a fejlődés megfelelő körülmények között nem várathat magára!

Mi a helyzet a rocker iránnyal?

Az elektromos gitár sokak szíve csücske. Nincs is ezzel semmi gond, de azért egy valamit jó tisztázni még itt, az elején. Ez nem kezdőhangszer. Az akusztikus az a típus, amin előbb erősen ajánlott elsajátítani az alapfogásokat, és begyakorolni mindazt, ami a gitározáshoz elengedhetetlen. Aztán, ha már az alapvető tudás megvan, akkor jöhet a következő lépés. Így elkerülhetőek a csalódások. Néha tényleg unalmasnak tűnik a fokozatosság elvét betartani, de hosszú távon mindenképpen megéri, mert így a siker nem szenvedhet csorbát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában