Hirdetés

2022.12.12. 12:07

Pár tipp a gyors fogyáshoz

Az életben sokszor előfordulhat egy-egy olyan esemény vagy időszak, amikor szeretnénk megszabadulni pár felesleges kilótól. A gyors fogyás azonban nem a legjobb megoldás arra, hogy súlyt veszítsünk, hiszen tartós eredményt így nem érhetünk el.

Rengeteg diéta a tápanyaghiányra apellál, amit aztán idővel a szervezet visszakövetel, így sokkal többet hízunk vissza, mint amennyitől sikerült megszabadulni. Ebben a cikkben pár tippet osztunk meg, amivel formába lehet lendülni. 

Mit tegyünk, ha tartósan szeretnénk fogyni?

Az interneten bőven akadnak olyan gyors és biztos fogyást ígérő megoldások, amik pár hét alatt ígérnek hatalmas eredményeket. Pedig a legtöbb ilyennek a fele sem igaz, hiszen kezdetben a súly nem zsírból megy le. Ennek nagy része ugyanis víz, amit a testünk felhalmozott az idők során. 

Viszont vannak ígéretesebb módszerek, mint például a VERTIM kapszulája, amely egy testsúlycsökkentő mátrix egyetlen készítményben. Szabályozza a bélmozgást, fenntartja az emésztőrendszer normál működését, valamint vértisztító és emésztési panaszokat enyhítő hatása van. Segít abban, hogy ne legyünk folyamatosan éhesek, hogy a szervezetünk belső részei jól tudjanak működni. 

Ez a kapszula nem eredményez tápanyaghiányt, nem éhezik a testünk, nem raktároz, de még sómegvonással sem kell számolni. A diéták nagy része sajnos drasztikus, amik miatt a szervezet a tartalékokat használja fel, idővel pedig raktározni kezd, ha nem kap elegendő tápanyagot. Ez pedig csak elősegíti a zsírpárnák kialakulását, felesleges terhet ró ránk.

Így lendülhetünk formába pár hét alatt

Aki fogyni akar, annak szinte mindegy, hogy milyen módszerrel éri el az álomalakot. Csak a mérleggel foglalkozik. Ezzel csak az a gond, hogy ilyenkor a testünk nem ideális arányban szabadul meg a zsírtól, átformálódik a test, eltűnik a tónusosság és a feszesség. Emellett pedig a nagyobb terjedelmű zsírszövetek ugyanúgy a testünkön maradnak. Hosszú távon ez az eredménye a koplaló diétáknak. 

Amikor viszont szálkásítunk, akkor az izomtömeg megmarad, csak a zsírtömeg tűnik el. Ilyenkor nem kell számolni súlyvesztéssel, így nem érdemes a mérlegre állni, hiszen a tükör sokkal többet mutat. Ennek a titka a megfelelő tápanyag-összetétel, valamint a rendszeres edzés. 

Ne legyünk túl szigorúak!

Az étrend kapcsán fontos, hogy ne akarjunk egyik napról a másikra váltani! A lassú életmódváltás sokkal eredményesebb, mint egy drasztikus megvonásos diéta. Az izomtömeg megőrzéséhez elegendő fehérjére van szükség, a szénhidrátot pedig nem ár valamennyire csökkenteni. Kerülni kell a cukrot és cukrot tartalmazó ételeket és italokat.

Fontos a rendszeres sport, de ezt sem érdemes eszetlenül csinálni. Napi 30 perc, vagy hetente 2-3 alkalommal 1 óra mozgás bőven elegendő, ha eddig semmit nem csináltunk. Ehhez még kell a megfelelő vitamin mennyiség, és idővel megjön az eredmény is!

Pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában